RTL Group

'Dames En Heren In De Dop' zamelen geld in voor KiKa

De overgebleven dames en heren in de dop steken volgende week hun handen flink uit de mouwen. De groep zet zich de hele week in voor het goede doel en gaat de straat op om beertjes te verkopen voor KiKa.

In de dagelijkse uitzendingen van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april is te zien dat de acht jongens en meiden in het kader van onbaatzuchtigheid en hulpvaardigheid een week lang KiKa-beertjes in het groene plaatsje Doorn te verkopen. Hiermee laten ze zien dat ze niet alleen een grote bek hebben, maar ook een groot hart. Stuk voor stuk zetten ze zich in om in de drukste winkelstraat van het dorp, de plaatselijke supermarkt en op andere druk bezochte plekken zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen met kanker. De jongeren werken toe naar een chique event aan het einde van de week, waar zal blijken hoeveel beertjes er zijn verkocht en welk eindbedrag dit oplevert. Onder het oog van een hooggeplaatst gezelschap houden zij, keurig gekleed, een groepsspeech, waarin zij uitleggen hoe zij het goede doel de afgelopen week hebben gesteund. Uiteindelijk mogen zij een cheque met het totaalbedrag aanbieden aan niemand minder dan John Jones, de ambassadeur van KiKa.

In Dames En Heren In De Dop worden losgeslagen jongeren onder leiding van directeur Anouk van Eekelen in tien weken omgetoverd tot op en top ladies en gentlemen. Ze willen definitief afscheid nemen van hun oude leven, waarin drank, uitgaan en seks de boventoon voeren.

Uitzending: RTL 5, elke werkdag tussen 20.00 en 20.30 uur.

Site: rtl.nl/damesindedop

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, 035 - 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl. Fotomateriaal te downloaden via www.rtlbeeldbank.nl of op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.