Gemeente Dongen

Burgemeesters Noordanus en Dirven-van Aalst tekenen convenant

Publicatiedatum: 5-4-2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tilburg heeft vandaag, dinsdag 5 april 2011, een werkbezoek gebracht aan het college van de gemeente Dongen. Diverse zaken zijn aan de orde geweest, zoals samenwerking. Hiertoe is een eerste aanzet gegeven door het tekenen van een convenant door burgemeester Peter Noordanus en burgemeester Simone Dirven-van Aalst.

De gemeente Dongen heeft als ambitie de kwaliteit van de dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiehuishouding te waarborgen en te versterken. De gemeente Dongen zoekt binnen de regio samenwerking met een partner van robuuste schaal om de mogelijkheden daartoe te vergroten. De gemeente Tilburg neemt binnen de regio Midden-Brabant als centrumgemeente verantwoordelijkheid voor een goede intergemeentelijke samenwerking. Vanuit die rol stelt de gemeente Tilburg zich in beginsel positief op indien een gemeente uit de regio een verzoek tot dienstverlening c.q. samenwerking voorlegt. Derhalve hebben beide gemeenten er belang bij om te komen tot samenwerking op nog nader vast te stellen onderdelen van dienstverlening en bedrijfsvoering. Deze samenwerking zal geleidelijk gestalte krijgen en moet worden gezien als een groeimodel.

Onderwerpen
Inhoudelijk zal de samenwerking op korte termijn de volgende onderwerpen omvatten: samenwerking op het gebied van ICT, zoals technisch applicatiebeheer, het hosten van bepaalde software en het onderbrengen van het systeem- en werkplekbeheer van de gemeente Dongen bij de gemeente Tilburg.

Haalbaarheidsonderzoek
Daarnaast zullen voor nader te benoemen taakgebieden een haalbaarheidsonderzoek en een nadere uitwerking plaatsvinden van de mogelijke samenwerking. Aan de hand daarvan zullen de haalbaarheid en meerwaarde van samenwerking worden vastgesteld, hetgeen kan leiden tot bestuursbesluiten om op de betreffende taakgebieden samen te werken. Het convenant sluit andere vormen en partners van samenwerking niet uit.