Bekendmaking voorgenomen hoogspanningstracé van Borssele naar Tilburg

Persbericht van TenneT TSO B.V.

De ministers van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en van Infrastructuur en Milieu hebben een keuze gemaakt voor het tracé van de nieuwe Zuid-West 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg en voor een locatie van het nieuwe 380 kV hoogspanningsstation bij Tilburg.

De gemeente c.q. regio waarvoor u de berichtgeving verzorgt bevindt zich in het gebied waar het voorgenomen tracé doorheenloopt en/of waar een bestaande hoogspanningsverbinding zal verdwijnen. Omdat de keuze voor het tracé gemaakt is, willen wij u graag uitnodigen voor de persbijeenkomst in Bergen op Zoom op donderdag 7 april as. Tijdens deze persbijeenkomst wordt u op de hoogte gebracht van het voorgenomen tracé en de verdere ontwikkelingen van Zuid-West 380 kV. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma
10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Informatie over voorgenomen tracé Zuid-West 380 kV 11.00 uur Vragenronde
11.30 uur Einde persbijeenkomst

Locatie
TenneT, Jacob Obrechtlaan 7d, Bergen op Zoom

De nieuwe hoogspanningsverbinding is nodig omdat het huidige transportnetwerk de toegenomen vraag naar elektriciteit op termijn niet meer aan kan. De verbinding begint in Borssele en eindigt in Tilburg, is circa 120 kilometer lang en naar verwachting gereed de tweede helft van 2016.

Graag vernemen wij of u aanwezig bent tijdens deze bijeenkomst. Wij ontvangen uw aanmelding graag per e-mail via communicatie@tennet.eu.

*




Razende Robot Reporter