Politie Rotterdam Rijnmond

Overval waardetransportbedrijf Kiotoweg in Opsporing Verzocht

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 05-04-2011 15:33

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de overval op de maandagochtend gepleegde overval op een waardetransportbedrijf aan de Kiotoweg in Rotterdam.

Een nog onbekend aantal overvallers verschafte zich maandagochtend 4 april rond 06:00 uur toegang tot het afgesloten binnenterrein van het bedrijf door hekwerk te forceren. Daarna betraden ze het pand door een gepantserde deur te ontzetten. Binnen schoten de overvallers twee medewerkers neer. Zij raakten ernstig gewond, maar zijn inmiddels bij kennis.

De overvallers maakten een groot geldbedrag buit. Dit geld bevond zich in sealbags. Afbeeldingen van soortgelijke sealbags worden dinsdagavond in Opsporing Verzocht getoond. Daarnaast zijn er beveiligingsbeelden te zien van mogelijke vluchtauto's van de overvallers.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond van 21:45 tot 22.30 uur uitgezonden op Nederland 1. De herhaling begint woensdag 6 april om 11.15 uur op Nederland 2.

Het korps Rotterdam-Rijnmond zet alles op alles om de verdachten van deze gewelddadige overval op te pakken. Twintig rechercheurs werken de komende tijd aan deze zaak. Hebt u informatie en sprak u nog niet met de politie, belt u dan met telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.