Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt Hoedje van Papier

RVD, 5 april 2011, nr. 81

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft dinsdagmiddag 5 april de stichting Hoedje van Papier in Rotterdam bezocht. Hoedje van Papier is een initiatief voor kinderen in aandachtswijken in Rotterdam en Breda. Via workshops fotografie, video, radio en journalistiek worden kinderen actief betrokken bij ontwikkelingen in hun wijk en werken zij aan hun sociale competenties. Het initiatief richt zich op kinderen in de groepen 7 en 8 van de basisschool. Hoedje van Papier neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Tijdens de mediaworkshops doen de kinderen praktische kennis op en onderzoeken zij thema's die hun belevingswereld raken. De meest getalenteerde en enthousiaste kinderen kunnen vervolgens doorstromen naar het kinderpersbureau in hun wijk. Als reporter volgen zij gedurende een jaar het nieuws in hun buurt. De stichting Hoedje van Papier werkt samen met andere organisaties die actief zijn in de wijk. De komende jaren wil de stichting in heel Nederland gemeenten, scholen en welzijnsorganisaties benaderen om de methode over te nemen.

Prinses Máxima bezocht het kinderpersbureau in Buurthuis De Dam in de Rotterdamse wijk Feijenoord waar het initiatief is gestart. Zij sprak met de initiatiefnemer en begeleiders over de methode en toekomstplannen van Hoedje van Papier. De kinderen gaven een presentatie van hun activiteiten en spraken met de Prinses over hun plannen en toekomstdromen.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor redacties (