Derde tunneloven voor Gouda Refractories BV

Persbericht van Gouda Refractories BV

Gouda Refractories BV heeft recent extra grond aangekocht waarmee de groeiambities op korte termijn omgezet worden in concrete bouwactiviteiten. De wens om een derde tunneloven te bouwen, gaat hiermee in vervulling.

Aankoop grond
Gouda Refractories BV heeft, met ondersteuning van moedermaatschappij Andus Group BV, recentelijk een aangrenzend perceel op het industrieterrein, Kromme Gouwe te Gouda, gekocht. Het betreft een perceel met een totaal oppervlakte van 2,3 hectare. De voornaamste reden voor aankoop van de grond op de bestaande locatie is de ambitie om het bedrijf verder te laten groeien. Op deze manier kan Gouda Refractories BV voldoen aan de toenemende vraag uit de markten waarin de organisatie actief is. Sterk groeiende regio's zoals het Midden-Oosten vragen steeds meer capaciteit. Daarnaast kan Gouda Refractories BV door deze uitbreiding alle activiteiten bij elkaar houden op één kostenefficiënte en logistiek strategische locatie.

Nieuwe tunneloven
Gouda Refractories BV zal in de komende twee jaar op het nieuwe terrein een derde tunneloven gaan bouwen die de productiecapaciteit van vuurvaste stenen met ongeveer 60% zal verhogen. Gouda Refractories BV verwacht de nieuwe oven in de eerste helft van 2013 in gebruik te kunnen nemen.

Gouda Refractories BV
Gouda Refractories BV, al meer dan 110 jaar gevestigd in Gouda, is een voormalig beursgenoteerde onderneming en sinds 2008 onderdeel van Andus Group BV. Gouda Refractories richt zich op het ontwerp, productie en installatie van vuurvaste producten (stenen, betonnen en prefab elementen) die als vuurvaste bekleding wereldwijd worden toegepast in diverse industriële installaties. Binnen deze specialistische omgeving is de organisatie marktleider en heeft wereldwijd opdrachtgevers in onder meer de sectoren petrochemie, non-ferro en milieu & energie (www.goudarefractories.com).

Andus Group BV
Andus Group BV is een internationaal georiënteerde onderneming met het hoofdkantoor te Eindhoven. Andus Group BV heeft circa 900 medewerkers en 20 zelfstandige werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. De internationaal opererende groep hanteert als missie: 'Serving the industry' (www.andusgroup.com).

*

Links:
http://www.goudarefractories.com



Razende Robot Reporter