Politie Gelderland-Zuid

Gestolen auto terug door oplettende agent

Nijmegen, 05-04-2011 o Maandagochtend rond 08.00 uur werd een woninginbraak gemeld bij de politie waarbij een auto was gestolen. Mogelijk dat de inbraak eerder die nacht had plaatsgevonden, tussen 00.30-04.20 uur. De politie wist de auto en dader, met veel oplettendheid en goed politiewerk te achterhalen. Beide zijn naar het politiebureau gebracht.

In een woning aan de Marterstraat in Nijmegen werd maandagochtend vroeg de ontdekking gedaan van de inbraak. Ook was direct duidelijk dat de autosleutels en de auto waren weggenomen door de inbrekers. De bewoners en eigenaren van de auto, van 58 en 56 jaar, meldde de politie snel het kenteken in de hoop dat de auto werd aangetroffen. Meerdere eenheden keken uit naar de auto maar vonden deze niet.

Wijkagent
Diezelfde avond, rond kwart over acht, maakte de wijkagent van de wijk Willemskwartier een ronde door zijn wijk. Hij zag hoe twee inzittenden met horten en stoten een auto de weg op wilden rijden. De wijkagent wilde een kijkje gaan nemen bij de auto en vroeg ondertussen het kenteken op via de meldkamer. Hij ontdekte dat de auto als gestolen geregistreerd stond, van de inbraak die ochtend. De auto ging er met hoge snelheid vandoor.

Achtervolging
Ter hoogte van de Spieghelstraat stopte de auto en de agent zag hoe de twee verdachten de benen wilden nemen. Eén van de twee jonge verdachten, de bestuurder van de auto, verdween via de Spieghelstraat in de richting van de Willemsweg. De wijkagent riep de hulp van collegas in en deze zochten in de wijk Willemskwartier naar de verdachte. Het signalement van de jonge man werd gegeven en niet lang daarna werd de verdachte, die voldeed aan het signalement, aangetroffen door agenten die naar hem uitkeken. De jongen liep over de Bilderdijkstraat in de richting van de Dr. Scheapmanstraat. De agenten wilde de jongen aanspreken maar deze rende weg. Hij probeerde over muren te klimmen om aan de agenten te ontsnappen maar werd al gegrepen door de agenten. De 16-jarige jongen is aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de auto.

Aangehouden
De wijkagent zelf kon de andere verdachte, een jongen van 18 jaar uit Nijmegen aanhouden. Ook hij werd op verdenking van diefstal of heling overgebracht naar het hoofdbureau van de politie. De twee jonge mannen worden op dit moment door rechercheurs verhoord. (13)

Laatst gewijzigd 05-04-2011 16:06 | © Regio Gelderland-Zuid |