Bonnefanten Museum Maastricht

Rik Meijers / Jeroen van Bergen

17.04-03.07.2011

Het woord duo presentatie zou kunnen suggereren dat er sprake is van overeenkomsten, maar de opzet is juist de verschillen tussen het werk van Jeroen van Bergen en Rik Meijers te benadrukken.

Deze duo presentatie is een vlechtwerk van twee solo's, die de bezoeker per zaal laat realiseren hoe elke kunstenaar zijn eigen wereld creëert en hoe groot de verschillen kunnen zijn. Zo worden frictie en tegengestelden extra onder de aandacht gebracht. De bezoeker wordt uitgenodigd om te participeren in de 'stemmingswisselingen' die zich van zaal tot zaal voltrekken. Het uiteindelijke doel zal moeten zijn dat het werk van elke kunstenaar apart meer zeggingskracht kan genereren, hetgeen leidt tot meer begrip voor de individuele positie van een ieder.

Rik Meijers

Het werk van Rik Meijers is inmiddels alom bekend in Nederland. Het uitzonderlijke van dit werk is het feit dat hij erin slaagt zijn inspiratiebronnen direct in materiaal om te zetten dat daaruit voortvloeit. Gaat het bijvoorbeeld over alcoholisme dan vinden we dat