Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Bromfietser breekt been bij aanrijding | |
Op maandagmiddag 4 april rond 17.00 uur kwamen twee bromfietsers met elkaar in botsing op de Europaweg in Apeldoorn. Beide bromfietsers komen uit Apeldoorn.


De mannen kenden elkaar en hadden afgesproken om bij het benzinestation te stoppen.
De 17-jarige bromfietser sloeg af, terwijl de 18-jarige man de afspraak was vergeten. Ze kwamen daardoor in botsing, waarbij de 18-jarige Apeldoorner zijn onderbeen brak. Daarop is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


2011044672

|     |Apeldoorn -  Mishandeling                                 |

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Apeldoorn. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag 3 april op de Nieuwstraat in Apeldoorn. De jongen kreeg onder andere een klap op zijn neus.


De politie kreeg rond 02.30 uur een melding van de mishandeling. De jongen stond met een vriend op de Nieuwstraat, toen een drietal jongens naar hen toe kwam lopen. Na een praatje gooide één van het drietal om onbekende reden een flesje naar 16-jarige jongen en zijn vriend. Daarop ontstond een vechtpartij. Bij de komst van de politie waren de vechtersbazen reeds verdwenen. De politie is nog met het onderzoek bezig.


2011044680

|     |Apeldoorn -  Snelheidscontroles na klachten               |

De politie heeft naar aanleiding van klachten van de buurtbewoners een drietal snelheidscontroles gehouden op maandag 4 april op het Schoutenveld, het Holtrichtersveld in de wijk de Maten en op de Kruizemuntstraat in Apeldoorn. Diverse overtreders krijgen binnenkort de boete op hun deurmat.


Tijdens de controle op het Schoutenveld, een 30-km zone, zijn er 128 auto's gepasseerd waarvan er 42 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 53 km per uur. In de volgende 30-km zone aan het Holtrichtersveld zijn 254 passanten voorbij gekomen, waarvan er 119 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid op het Holtrichtersveld was 56 km per uur. Bij de controle op de Kruizemuntstraat kwamen 81 voorbijgangers langs de radarauto, 21 personen daarvan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid hier was 60 km per uur. De controles zullen in de komende weken nog herhaaldelijk worden uitgevoerd in het belang van de verkeersveiligheid van de fietsers en voetgangers.


2011044698

2011044700

2011044835

|     |Apeldoorn -  Diefstal uit auto                            |

Maandagmiddag 4 april werd de politie gebeld door een getuige van een inbraak in een auto aan de Fortlaan in Apeldoorn. De verdachte liep in de richting van het station Osseveld, maar verdween uit het zicht.


De politie heeft naar aanleiding van de melding, die om 14.00 uur binnen kwam, naar de dader gezocht, maar heeft hem niet meer aangetroffen. De buit bestond onder andere uit een navigatiesysteem. De politie zoekt getuigen. Het signalement van de dader: Jongeman van rond de 25 jaar, 1.75 lang en donkerkleurig haar. De man droeg een zwarte pet zonder embleem en een legergroen t-shirt met een zwarte broek, type worker. Getuigen kunnen zich melden bij 0900 - 8844.


2011044592


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --