Politie Kennemerland

Politie houdt negen verdachten aan na uitgebreid onderzoek

Haarlem, 05-04-2011

De politie Kennemerland heeft dinsdag negen verdachten aangehouden. De verdachten, die zijn aangehouden in en rondom Amsterdam, worden verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval. De aanhoudingen zijn dinsdagochtend vroeg verricht door medewerkers van een aanhoudingseenheid.
De overval waar de aangehouden mannen van verdacht worden, is die op de juwelier aan de Anegang op 27 oktober 2010. Deze vond op klaarlichte dag plaats en heeft begrijpelijkerwijs voor flink wat onrust gezorgd onder Haarlemse ondernemers én burgers. De politie Kennemerland is direct een uitgebreid onderzoek gestart vanuit de districtsrecherche. Ook is in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Het onderzoek, waaraan meerdere rechercheurs onafgebroken hebben gewerkt, heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhouding van de negen verdachten.

Peter Holla, districtschef Kennemerland-Midden: Ik ben zeer tevreden met het resultaat van de actie van vanochtend. De overval in de Anegang heeft destijds een hoop reuring veroorzaakt en dat begrijp ik heel goed. Er was mij veel aan gelegen deze verdachten aan te houden. Er is keihard gewerkt door de collegas, met dit als mooi resultaat.

Politie zoekt getuigen gewapende overval
HAARLEM, 27 oktober Woensdagmorgen rond 11.15 uur is er een gewapende overval gepleegd op een juwelier aan de Anegang. Vier mannen met een getinte huidskleur zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan. Twee van hen zijn gevlucht op een scooter, de andere twee met een motor. De overvallers zijn gevlucht in de richting van de Frankestraat en vervolgens zijn zij de Zadelmakerslaan ingereden. Een getuige heeft nog geprobeerd om één van de overvallers te pakken, maar moest hem helaas loslaten. De overvallers zijn daarna overgestapt in een lichtkleurige bestelbus en in verder onbekende richting weggereden. Een medewerkster van de juwelierszaak is gewond geraakt door glas, afkomstig van een stukgeslagen vitrine. Zij is voor behandeling van haar verwonding naar een ziekenhuis vervoerd.

Naar de daders wordt nog gezocht. Heeft u iets verdachts gezien of heeft u misschien de vier mannen ergens zien rijden? Meld het dan. Elke informatie kan van belang zijn. De politie verzoekt getuigen die nog geen contact hebben gehad met de recherche, zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.