Siemens

Persbericht

C201104.407

Den Haag, dinsdag 5 april 2011

Gezamenlijk persbericht PME en Siemens Pensioenfonds

PME neemt pensioenaanspraken Siemens over

HOOFDPUNTEN:
PME neemt per 1 april 2011 de pensioenaanspraken over van Stichting Pensioenfonds Siemens (SPS).
De aansluiting betekent dat het aantal actieve deelnemers van PME toeneemt met
± 2.800 werknemers. Er komen 1.600 gepensioneerden bij en 4.000 ex-deelnemers.
Met de overname is een bedrag gemoeid van 750 miljoen.

Siemens Nederland N.V. is onderdeel van de bedrijfstak Metalektro en zou dus volgens de verplichtstelling aangesloten zijn bij PME. Siemens was echter vrijgesteld van het bedrijfstakpensioenfonds en had een eigen regeling. Aan de Stichting Pensioenfonds Siemens (SPS) namen behalve Siemens zelf ook aan Siemens gelieerde ondernemingen (o.a. Siemens Industrial Turbomachinery BV en Siemens Medical Solutions Diagnostics BV) deel. SPS komt in zijn geheel over naar PME.

Voor PME is het goed nieuws dat het SPS zich bij ons voegt, zegt algemeen directeur Hans van der Windt. Het betekent een verbreding van het draagvlak in de sector.

Voor gepensioneerden en deelnemers bij Siemens blijft de pensioenregeling na de overgang gelijk: dezelfde pensioenopbouw, pensioenpremie en indexatiemaatstaven. SPS is van mening dat de overgang deelnemers en gepensioneerden een beter fundament biedt voor de toekomst, aldus directeur Sako Zeverijn. De beheerskosten per deelnemer worden lager en PME heeft op de lange termijn meer mogelijkheden om risicos te beheersen. De deelnemers bij Siemens zijn uitgebreid geïnformeerd over de overgang. De reacties zijn positief.

DNB heeft te kennen gegeven geen bezwaar te hebben tegen de overdracht.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Cees den Bakker
Telefoon: +31 (0)70 333 2340
E-mail: cees.den.bakker@siemens.com