Gemeente Leusden

Gemeente Leusden pakt de fiets en mijdt de spits

Werknemers van de gemeente Leusden worden gestimuleerd om de fiets naar het werk te pakken en met de auto de spits te mijden.

Op maandag 4 april is de fietscampagne Fietsen Scoort gestart. Net als voorgaande jaren worden werknemers van de gemeente Leusden gestimuleerd om de fiets naar het werk te nemen. Burgemeester Vermeulen gaf de aftrap van de campagne met een lentebeurt voor de fietsen van de werknemers. Burgemeester: "Fietsen naar het werk is goed voor onze werknemers én is goed voor de regio: fietsen draagt bij aan minder fileleed, een schonere lucht en een beter klimaat".

Voor ieder fietskilometer naar of voor het werk geeft de gemeente Leusden een bijdrage aan een goed doel. Dit jaar mogen de werknemers van de gemeente Leusden zelf een goed doel kiezen. Hiermee wil de gemeente Leusden de betrokkenheid van de werkwerkers vergroten. Aan het einde van de campagne, begin oktober, wordt bekend gemaakt hoeveel geld is opgehaald voor welke goede doelen. Het afgelopen jaar heeft de gemeente Leusden jaarlijks circa 55.000 kilometer bijeen gefietst.

Spitsvrij

De gemeente Leusden doet ook mee aan de pilot `spitsvrij'. De pilot `spitsvrij' start in juni en houdt in dat werknemers gestimuleerd worden om de spits te mijden. Op deze manier levert de gemeente Leusden als werkgever een bijdrage aan het verhelpen van de fileproblematiek in de regio. De deelname aan de pilot komt voort uit de ondertekening van het mobiliteitsconvenant Bereikbaar Amersfoort. Fietsen naar het werk en uitgebreider experimenteren met thuiswerken maken ook onderdeel van de aanpak. Naast de gemeente Leusden doen ook de Leusdense bedrijven ARAG, BMC-groep, ISVW, VODW en Intergamma mee aan het convenant.