D66

dinsdag 5 april 2011

D66 bepleit verdere bezuinigingen Europees Parlement

Europarlementslid Gerben Jan Gerbrandy wil dat het Europees Parlement op zoek gaat naar verdere bezuinigingen in de eigen begroting van 2012.

Hiertoe heeft de Europarlementariër de Secretaris Generaal van het EP vandaag opgeroepen tijdens het debat over de begroting van het Europees Parlement voor 2012.

Met een stofkam door eigen begroting

´Het Europees Parlement moet met een stofkam door zijn eigen begroting, om te zien waar mogelijkheden liggen om nog meer te kunnen bezuinigen´, aldus Gerben Jan Gerbrandy. De liberale groep (ALDE) heeft al een pakket aan bezuinigingen van 14 miljoen euro doorgevoerd, onder andere op gebouwen en personeel. Ook realiseerde Gerbrandy zelf nog een extra bezuiniging van ongeveer 7 miljoen, door in te stellen dat zakelijk verkregen airmiles verplicht moeten worden gebruikt om nieuwe zakelijke vliegtickets mee te kopen, en dus niet langer beschikbaar zijn voor privé gebruik van de parlementsleden.

Cultuuromslag binnen Europese politiek

Eerder heeft de Begrotingscommissie van het Europees Parlement al besloten dat de komende EP begroting niet meer mag stijgen dan de inflatie. Gerbrandy: ´Dit is een cultuuromslag. Het Europees Parlement laat hiermee de intentie zien dat het wil bezuinigen. In deze tijd is dit een zeer belangrijk signaal´.