Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 05-04-2011

Man mishandelt ex na koffiebezoek

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagochtend een 32-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling van zijn 23-jarige ex-vriendin uit Roosendaal. De man zou de vrouw half maart in haar woning in Roosendaal hebben mishandeld. De verdachte zou zijn ex ernstig hebben bedreigd en meerdere keren tegen haar hoofd hebben geslagen omdat er een andere man bij haar op de koffie was geweest. De vrouw hield blauwe plekken en een hersenschudding over. De mishandelingen vonden plaats in bijzijn van de baby van de ex-geliefden. Van de vrouw werd aangifte opgenomen en de man werd dinsdag in zijn woning aangehouden en vervolgens op het politiebureau ingesloten.

Politie onderzoekt poging ontvoering

ROOSENDAAL: De politie kreeg maandag rond 21.30 uur melding van poging tot ontvoering. De melder verklaarde dat meerdere mannen hadden geprobeerd hem mee te nemen in een auto op de Parklaan. Uit de melding bleek dat het slachtoffer de mannen kende. Het was de daders in eerste instantie gelukt het 27-jarige slachtoffer uit Roosendaal mee te nemen, maar hij kon ontkomen. Wel hadden ze onder andere sleutels meegenomen. De gedupeerde werd door bewoners van de Parklaan opgevangen en de politie werd gealarmeerd.
De politie zocht de omgeving af naar personen die iets met het voorval te maken konden hebben of achtergebleven sporen. Hierbij werd onder andere een diensthond ingezet. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Drie aanhoudingen voor diefstal koperen kabels

KLUNDERT/BOSSCHENHOOFD: Een agent zag dinsdag tegen 02.00 uur, toen hij op weg was van zijn werk naar huis, een auto rijden op de A17. De agent had eerdere die nacht, tijdens zijn dienst de auto gecontroleerd, waarin een man zat die de agent ambtshalve kende. De agent vertrouwde het niet en nam contact op met collega's en de collega's van de politie Zuid-Holland Zuid omdat de auto in de richting van Dordrecht reed. Ter hoogte van Dordrecht werd de auto staande gehouden en opnieuw
gecontroleerd. In de auto werden enkele tientallen krachtstroomkabels en inbrekersgereedschap aangetroffen. De kabels zijn in beslag genomen en de drie inzittenden van de auto, een 27-jarige man uit Nijmegen, een 25-jarige man uit Rotterdam en een 36-jarige man uit Rotterdam, zijn aangehouden.
De politie vermoedt dat de kabels van een bouwterrein uit Bosschenhoofd komen.

Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Maandag hield het verkeershandhavingsteam van de politie tussen 09.45 en 21.45 uur een snelheidscontrole door middel van een radarbus. In totaal werden 4969 passanten gecontroleerd. Er zijn 875 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-04-2011 17:28 | © Regio Midden en West Brabant |