Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-04-2011

Politie houdt verdachte aan na inbraak in winkelpand

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdagnacht een verdachte aan voor een inbraak in een winkel aan de Markt. Bij de inbraak werden sieraden buitgemaakt. Na aanhouding van de verdachte werd een tas met sieraden aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

De politie kreeg dinsdag tegen 04.00 uur melding van een inbraak in een winkel aan de Markt. De inbraakmelding kwam bij de meldkamer van de politie binnen via de alarmcentrale.
Bij aankomst bij de winkel bleek dat de daders een gat in een
buitenmuur hadden gemaakt en op deze manier het pand hadden betreden. Uit het winkelpand waren meerdere sieraden ontvreemd.
Agenten zetten de wijk af en zochten hier naar mogelijke verdachten. Bij de Oude Bredaseweg zagen agenten een man, die bukte en hard wegliep bij het zien van de politie. De politie trof de man half verscholen onder een auto op een oprit aan de Oude Bredaseweg aan. Hij is aangehouden. De route die de man had afgelegd werd afgezocht en aan het Torenpad trof men een tas aan met hierin sieraden. Deze zijn in beslag genomen.
De verdachte is op het politiebureau ingesloten voor verhoor en verder onderzoek. Het gaat om een 38-jarige Roemeen met onbekende woon- of verblijfplaats.
In de winkel is sporenonderzoek verricht en van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na mishandeling moeder

SPRUNDEL: De politie hield maandag aan het begin van de avond een 41-jarige man aan voor mishandeling en bedreiging van zijn moeders. De 73-jarige vrouw uit Sprundel was aan het begin van de avond door de man geslagen en geschopt, nadat hij haar en zijn vader verbaal zou hebben bedreigd. De vrouw had lichte verwondingen en blauwe plekken tengevolge van de mishandeling. Van haar is aangifte opgenomen. De verdachte, die ook in Sprundel woont, is in verzekering gesteld. De man verklaarde tijdens verhoor dat hij zijn moeder niet opzettelijk had mishandeld, maar enkel had afgeweerd toen zij hem probeerde te slaan.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-04-2011 17:29 | © Regio Midden en West Brabant |