Gemeente Halderberge


Informatieavond plan Opperstraat in Hoeven op dinsdag 5 april

De gemeente Halderberge organiseert op dinsdagavond 5 april een informatieavond over het plan Opperstraat in Hoeven. Tijdens de informatieavond geeft de gemeente uitleg over het plan, de uitgifteprocedure van de kavels en de proef Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Na de avond start de inschrijfperiode voor de eerste negentien particuliere bouwkavels en het CPO. De informatieavond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven.

Bouwkavels

In het plan Opperstraat in Hoeven zijn 53 zelfbouwkavels voor particulieren opgenomen. Na de informatieavond op 5 april kunnen belangstellenden zich tot en met 20 april 2011 inschrijven voor de eerste 19 kavels, gelegen in de zuidwesthoek van het plan. De loting vindt op 26 april plaats. Wanneer alles spoedig verloopt, kunnen particulieren na de bouwvak starten met bouwen. Afhankelijk van de belangstelling voor de eerste negentien kavels, bepaalt de gemeente de uitgiftetermijn voor de andere 33 zelfbouwkavels.

CPO

Na de informatieavond start de gemeente ook een aparte inschrijving voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) voor zeven tot twaalf woningen. CPO houdt in dat een groep particulieren gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Het gehele proces wordt uitgevoerd door de groep toekomstige bewoners: van het ontwerp van de woningen tot de keuze voor de architect en de aannemer. Bij voldoende belangstelling kan gestart worden met dit project. Voorwaarde is wel dat minimaal de helft van de deelnemers moet bestaan uit starters.

Het plan Opperstraat

Het plan Opperstraat in Hoeven telt 121 bouwkavels, waaronder rijtjes- (doorgaan starterswoningen), twee-onder-een-kap-, vrijstaande en patiowoningen in het zuiden van Hoeven. 53 zelfbouwkavels, 7-12 kavels voor CPO. De overige kavels worden projectmatig ontwikkeld. Het plan is genoemd naar een straat die de noordelijke grens vormt van dit gebied. De woningen komen te liggen tussen Zorgcentrum Kroonestede, de Bovenstraat en de Madelieflaan. Dwars door het gebied loopt een afwateringssloot die behouden blijft en waaromheen een groengebied wordt aangelegd.

Planning

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Opperstraat op 24 februari vastgesteld in de gemeenteraad. In maart start de gemeente met het bouwrijpmaken van het gebied tussen de Bovenstraat en Bovendonksestraat in Hoeven.