Ingezonden persbericht


Ingezonden persbericht






---



PERSBERICHT


Nijmegen, 29 maart 2011


Bedrijven stimuleren automobilist te fietsen naar het werk Fietscampagne rij2op5 start op 5 april in Nijmegen

Offensief Bereikbaarheid start op dinsdag 5 april de campagne rij2op5. Met deze campagne sporen bedrijven hun werknemers aan om vaker naar het werk te fietsen. Twintig bedrijven uit de regio Nijmegen starten met het actief promoten van fietsen onder hun medewerkers.

Aftrap bijeenkomst

De officiële aftrap van de campagne vindt plaats bij NMA ICT Solutions in Wijchen tijdens een ontbijtbijeenkomst. Hier wordt de campagne toegelicht aan de deelnemende bedrijven en hun fietsambassadeurs. Daarna bezoekt het promoteam van rij2op5 alle deelnemende bedrijven.

'Fiets aantrekkelijk alternatief'

De rij2op5-campagne richt zich op medewerkers die nu met de auto naar het werk rijden. Zij worden met de campagne gestimuleerd om twee werkdagen met de fiets naar het werk te gaan en zelf de voordelen te ervaren. Tim Wille, mobiliteitsmakelaar van Offensief Bereikbaarheid, licht toe. 'Uit mobiliteitsonderzoek bij Bedrijventerrein Bijsterhuizen blijkt dat 80 procent van de medewerkers met de auto komt. Dit terwijl 60 procent van de werknemers binnen een straal van vijftien kilometer van het werk woont. Voor deze categorie is de (elektrische) fiets een aantrekkelijk alternatief'. Offensief Bereikbaarheid faciliteert werkgevers met aantrekkelijke aanbiedingen voor onder andere e-bikes en extra services zoals een fit-test en een pech-onderweg-service. De campagne gaat de komende periode ook van start in de regio Arnhem.

Over de campagne

Rij2op5 is een campagne die is opgezet en ontwikkeld door de Fietsersbond. De belevingswereld van de automobilist staat in de campagne centraal. De campagne bestaat onder meer uit posters, slagboomkokers, placemats en een website en maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor de deelnemers. De campagne loopt op dit moment ook in de regio Utrecht en in de regio Haaglanden.

Over Offensief Bereikbaarheid

Het Offensief Bereikbaarheid werkt samen met toonaangevende private en publieke partijen aan een bereikbare Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het Offensief Bereikbaarheid is een samenwerking van MKB-Midden, VNO-NCW Midden, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Op dit moment maken 90 convenantpartners deel uit van het Offensief Bereikbaarheid.

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging voor 13,5 miljoen fietsers in Nederland met ruim 35.000 leden. De Fietsersbond geeft voorlichting over fietsen en fietsproducten, komt op voor de belangen van fietsers en zet zich actief in voor veilig, snel, plezierig en gezond fietsen.


---