Dienstenbond CNV

Nieuws

4 april 2011

Akkoord over cao Reprografische Bedrijf

CNV Media heeft met de Vereniging Repro Nederland een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het Reprografisch Bedrijf. CNV Media is blij in deze moeilijke tijd toch dit akkoord te hebben kunnen sluiten en legt het ter stemming aan haar leden voor.

In de afgelopen periode heeft CNV Media onderhandelingen gevoerd met Vereniging Repro Nederland over de cao, aangezien de vorige op 1 januari 2011 afliep. De onderhandelingen waren stevig omdat zowel de grafische industrie als de bouw, waar het reprografisch bedrijf erg afhankelijk van is, onder stevige druk staan. Verwachting van de Vereniging Repro Nederland is zelfs dat dat dit jaar nog wel gevolgen zal hebben voor het reprografische bedrijf.

Inhoud akkoord
De onderhandelingen hebben geleid tot een akkoord over een nieuwe cao met de volgende hoofdpunten:
o Een looptijd van 1 januari 2011 tot en met 31 mei 2012; o Loonsverhoging van 1,5% per 1 juni 2011;
o De cao-lonen voor medewerkers tot en met 22 jaar werkzaam op functieniveau I en II worden met 10% verhoogd;
o Een opleidingsbudget van EUR500 voor zowel 2010 als 2011 voor een op de arbeidsmarkt gerichte opleiding;
o Deelname aan het mobiliteitscentrum C3 (zie www.3keerc.nl ); o Minimaal 2 Wajongeren aan een baan helpen in het Reprografisch Bedrijf;
o Onderzoeken of in de toekomst aangesloten kan worden bij de cao Creatieve Industrie (zie www.caocreatieveindustrie.nl .

CNV Media positief
CNV Media is tevreden met de inhoud van dit akkoord. De loonstijging in relatie tot de duur van de cao is niet royaal, maar gezien de problemen in de sector niet slecht. Daarnaast wordt ten aanzien van jeugdlonen en het doel van CNV Media om die af te schaffen een grote stap gedaan. Verder vindt CNV Media het van belang dat geïnvesteerd wordt in medewerkers via een opleidingsbudget voor scholing en medewerkers die zonder werk komen te zitten door C3 kunnen worden geholpen bij het vinden van ander werk. Tenslotte zijn we blij dat het Reprografisch Bedrijf ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich verplicht Wajongeren aan het werk te helpen. Al met al legt CNV Media dit akkoord dus met een positief advies ter stemming aan haar leden voor.

Leden beslissen
Uiteindelijk zijn het de leden die beslissen of dit akkoord ook definitief een cao wordt. Wij verzoeken u via bijgaand stemformulier voor maandag 18 april aan ons bekend te maken of u al dan niet met dit akkoord instemt. Na 18 april verneemt u de uitslag van de stemming van ons en of er al dan niet een nieuwe cao Reprografische Industrie tot stand is gekomen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670685 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ). Meer informatie over CNV Media kunt u vinden op www.cnvmedia.nl en via Twitter op @CNVMedia.