Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht, 05-04-2011

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Een motorrijder ging op maandagmiddag onderuit en knalde hierdoor met zijn motor tegen een auto aan.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval met letsel. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een 36-jarige man uit Leusden op zijn motor over de Ringweg Koppel reed. Toen hij bij de kruising met de Meridiaan kwam zag hij het rode verkeerslicht waarschijnlijk te laat, waardoor hij onderuit ging en met zijn motor tegen een stilstaande auto vóór hem aanschoof. Uit de verklaring van de 41-jarige automobiliste uit Amersfoort bleek dat de snelheid van de motor niet erg hoog geweest kan zijn. De bestuurder van de motor is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeval met dodelijke afloop

WOUDENBERG Een man overleed op maandagmorgen, nadat hij van zijn fiets was gevallen.

Rond 09.55 uur kreeg de politie de melding dat een man van zijn fiets was gevallen op de Oudenhorsterweg en bleef liggen. Agenten gingen direct ter plaatse en ambulancepersoneel wilde hem gaan reanimeren. Toen bleek dat de 69-jarige man uit Scherpenzeel al overleden was.

Twee personen aangehouden

AMERSFOORT Een man en een jongen werden op maandagmiddag aangehouden, omdat ze een scooter hadden gestolen.

De politie kreeg omstreeks 14.10 uur de melding dat er op de Westsingel iemand op een gestolen scooter reed, die in het begin van de middag gestolen was. Twee bikers gingen ter plaatse, maar troffen de persoon op de scooter niet aan. Twee getuigen vertelden de agenten dat de scooter op dat moment op de Torenstraat stond. Daar stonden twee mannen en een jongen. Eén van de mannen voldeed aan het signalement dat de melder had gegeven. De agenten controleerden de man en bij hem van hen troffen zij drie bosjes met sleutels aan. Ter plaatse gaf deze bromfietsdief toe, dat hij de scooter had gestolen. De agenten hielden de 18-jarige man uit Amersfoort aan. De jongen, 16 jaar en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden toen bleek dat hij ook op de gestolen scooter had gereden. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.