Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Na 15 april geen aanvraag energiesubsidie achteraf

In 2010 is de gemeente Leidschendam-Voorburg gestart met de duurzaamheidcampagne `Energie besparen. Daar houden we wat aan over!'. Hiermee wil de gemeente haar inwoners aansporen zuiniger met energie om te gaan én duurzame energie te gebruiken. Per 15 april 2011 vervalt de oude subsidieregeling. Daardoor is het aanvragen van subsidie ná het uitvoeren van de werkzaamheden voor een duurzame energievoorziening niet meer mogelijk.

Woningeigenaren die gebruik willen maken van de regeling, komen per 15 april 2011 alleen nog in aanmerking voor subsidie, wanneer zij deze aanvragen vóórdat ze starten met de werkzaamheden. Bij verlening van de subsidie geldt dit als reservering. Daarnaast is met de nieuwe regeling ook subsidie mogelijk voor de aanschaf van een Hoog Rendement CV ketel en kunnen eigenaren met woningen met bouwjaar na 2008 ook voor een warmtepomp- of microwarmtekrachtinstallatie subsidie reserveren. Het aanvragen van een subsidie gaat via de website www.lv.nl/energie of het Servicecentrum van de gemeente. De hoogte van de subsidie voor een duurzame energievoorziening is 25 procent van de gemaakte kosten, met een minimum subsidiebedrag van 250 euro en een maximum van 2.500 euro per woning.

Veel aanvragen, langere afhandeling
De afhandeling van een subsidieaanvraag kan momenteel langer duren dan de gestelde termijn van acht weken. Dit komt door het grote aantal aanvragen dat de gemeente krijgt én omdat aanvragen vaak niet volledig zijn. In de eerste drie maanden van dit jaar is al voor 175.000 euro subsidie aangevraagd. Het subsidieplafond voor 2011 is 275.000 euro dus het gaat hard. Via de website www.lv.nl/energie kan men op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken.