Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Amersfoort, 5 april 2011

iPhone app voor Meldsysteem fietsroutebewegwijzering

Van het online Meldsysteem fietsroutebewegwijzering is nu een iPhone app beschikbaar. Via deze app 'Bordje Weg' kunnen fietsers direct tijdens een fietstocht, en dus met de juiste locatie, een melding van een beschadigd of verdwenen fietsroutebordje doen. De app is gratis te downloaden via www.nederlandfietsland.nl of rechtstreeks in de App store.

In het najaar van 2010 introduceerde het Landelijk Fietsplatform het Meldsysteem Bewegwijzering Fietsroutenetwerken. Hierin is het mogelijk om te melden waar de bewegwijzering van LF-routes en de knooppuntroutes niet correct is. Om het doorgeven van een melding nog gemakkelijker te maken worden app's voor smartphones ontwikkeld.

De app voor de iPhone is nu beschikbaar en gratis te downloaden in de App store. Via de app kun je eenvoudig een melding maken. Met behulp van de GPS op het toestel wordt de plaats waar je staat, automatisch op de kaart geplaatst. Wanneer je niet op de locatie van de melding staat, kun je door het plaatsen van een punt op een kaart of het invoeren van een adres ook een melding maken. Stapsgewijs word je via een aantal invulvelden door de melding heengeleid. Je ontvangt een e-mail waarmee je de melding kunt bevestigen. Zodra je dat gedaan hebt, wordt de melding automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie gestuurd. Deze neemt de melding verder in behandeling.

Een app voor Android en een mobiele versie van het meldsysteem dat werkt op alle smartphones is in voorbereiding en worden eind april verwacht. Natuurlijk kunnen fietsers hun meldingen ook altijd via de website www.nederlandfietsland.nl/meldsysteem doorgeven.