Ingezonden persbericht


Emerson Network Power introduceert SmartAisle(TM)-oplossing voor effectievere datacenterkoeling

Breda, 5 april 2011 - Als antwoord op de steeds hogere eisen aan koeling in datacenters introduceert Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider in Business-Critical Continuity(TM), de SmartAisle-oplossing. Dit temperatuurbeheersysteem maakt gebruik van koude gangen voor het verhogen van de koelefficiëntie en de rackcapaciteit. De SmartAisle-oplossing is wereldwijd beschikbaar voor klanten.

De nieuwe oplossing maakt gebruik van de koude/warme-gangconfiguratie en schermt de koude gang af. Zo voorkomt SmartAisle vermenging van warme en koude lucht. Daarnaast biedt de oplossing een intelligente beheerlaag door de inzet van het Liebert iCOM(TM)-controlesysteem. De combinatie van het insluiten van de koude gang en nauwkeurige controle van temperatuur, luchtvochtigheid en luchtstromen in de gangen stelt SmartAisle in staat om meer dan 30 procent aan energie te besparen. De koelcapaciteit stijgt met 25 procent zonder concessies aan de beschikbaarheid.

"Insluiting blijkt een effectieve benadering te bieden om de efficiëntie van koelsystemen te vergroten. Insluiten zonder controle is echter een deeloplossing", zegt Stefano Mozzato, Marketing Director EMEA bij Liebert. "Met de SmartAisle-oplossing brengen we het insluiten naar een hoger niveau. We verbeteren de resultaten door een betere controle van de afgeschermde omgeving en maken een modulaire benadering van datacenteroptimalisatie mogelijk."

Voor het realiseren van een ingesloten koude gang maakt de oplossing gebruik van Knurr®-cabinets van Emerson Network Power. De SmartAisle-oplossing is ook aan te passen aan bestaande IT-racks. Een doorschijnend plexiglas plafondsysteem dient als dak om koude lucht in te sluiten. Openslaande of schuifdeuren schermen het eind van de gangen af. Met behulp van horizontale en verticale panelen wordt de luchtstroom in het kabinet geoptimaliseerd. Voor het plexiglas plafondsysteem zijn ook alternatieve gordijnsystemen beschikbaar.

De toevoeging van het Liebert iCOM-controlesysteem voorziet in monitoring, controle en communicatie. Deze functies zijn cruciaal voor het realiseren van de prestatieverbeteringen ten opzichte van standaard koude-gangoplossingen. Sensoren in de warme en koude gangen stellen het controlesysteem in staat om de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en luchtstroom bij de inlaat van de servers in te stellen. Het controlesysteem monitort de situatie in de koude gang en controleert, onafhankelijk van elkaar, de variabele-capaciteitscompressor (of gekoeld water-koelcapaciteit) en de ventilatorsnelheid van de koelunits. iCOM stelt de units in staat om samen te werken om zo efficiënt mogelijk te koelen.

De SmartAisle-oplossing is in te zetten op verhoogde en niet-verhoogde vloeren. De oplossing is uitwisselbaar met de Liebert HPM Digital Scroll- en Liebert HPM-koelunits met variabele capaciteiten met Liebert iCOM-systemen. Ook is SmartAisle compatibel met de Liebert CRV- en Liebert XD-systemen met Liebert iCOM. Het systeem kan maximaal 30 kW per rack koelen, afhankelijk van de inzet van interne of externe koeling met koude-gangoplossingen. Bestaande IT-racks zijn aan te passen voor het SmartAisle-insluitsysteem.

Meer informatie over de SmartAisle-oplossing, de andere systemen van Liebert en de diensten van Emerson Network Power is beschikbaar op www.liebert.com.

# # #

Over Emerson Network Power
Emerson Network Power, een divisie van Emerson (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity(TM): van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorg en industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van AC- en DC-power, precisiekoelingssystemen, geïntegreerde computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, beheer van infrastructuur en connectiviteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door Emerson Network Power-servicetechnici. De Liebert AC-, precisiekoelings- en monitoringproducten en -diensten van Emerson Network Power bieden efficiëntie zonder compromis (Efficiency Without Compromise(TM)). Klanten optimaliseren hiermee hun datacenterinfrastructuur, besparen zo kosten en realiseren een hoge beschikbaarheid. Voor meer informatie: www.Liebert.com, www.EmersonNetworkPower.com of www.Eu.EmersonNetworkPower.com.

Over Emerson
Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), is toonaangevend in het samenbrengen van technologie en engineering in innovatieve oplossingen voor klanten in industriële, commerciële en consumentenmarkten. Het bedrijf levert deze oplossingen vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en 'appliance & tools'. De omzet in het fiscale jaar 2010 bedroeg 21 miljard dollar. Voor meer informatie bezoek www.Emerson.com.