Persbericht

5 april, 2011

Toll Global Forwarding kiest Kewill voor EMEA-organisatie

Dordrecht - Kewill maakt vandaag bekend dat zij een meerjarig contract heeft gesloten met Toll Global Forwarding voor het leveren en implementeren van haar Global Trade Management Suite. Toll Global Forwarding is onderdeel van de Toll Group, in Azië een toonaangevende aanbieder van logistieke diensten. De nieuwe software dient voor de operationele aansturing van Toll's logistieke operaties in Europa en het Midden-Oosten.

Hiervoor heeft Kewill inmiddels een aanvang gemaakt met de uitrol van haar lucht- en zeevrachtsoftware Kewill Forwarding bij Toll. Dit is aangevuld met Kewill CustomsXchange voor wereldwijd uniforme elektronische douane-afwikkeling en 3rd-party oplossing Sage ACCPAC ten behoeve van de financiële administratie. Deze geïntegreerde totaaloplossing wordt in eerste instantie uitgerold in Nederland om daarna snel uitgebreid te wordennaar meer dan 500 gebruikers binnen de organisatie van Toll Global Forwarding in Duitsland, Frankrijk, Zweden, Finland, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk.

De geboden oplossing biedt Toll Global Forwarding één centraal systeem voor het boeken, managen en monitoren van alle zendingen van en naar Europa en het Midden-Oosten. Daarbij zit de douane-compliance voor de individuele landen en de EU-brede regelgeving, zoals bijvoorbeeld ICS, inbegrepen. Door het real-time elektronisch uitwisselen van informatie met de plaatselijke douane-autoriteiten zal niet alleen de productiviteit verbeteren, maar zullen ook de operationele kosten verminderen. Per klant kan nauwkeurig inzichtelijk gemaakt worden welke logistieke services en bijbehorende kostenallocaties voor diens rekening komen. Dit alles is nodigvoor het realiseren van de ambitieuze groeiplannen van Toll in deze regio.

Tom Thompson, CIO van Toll Global Forwarding: "We zochten één oplossing voor ons end-to-end forwardingproces, een oplossing die tevens in staat is om te voorzien in de complexe douane-eisen welke gepaard gaan met onze shipments binnen Europa en het Midden-Oosten. Kewill is in staat gebleken om aan al onze eisen te voldoen en beschikt verder over aantoonbare ervaring om internationale software implementaties in meerdere landen tot een succes te maken. De ervaring die Kewill heeft bij andere wereldwijd actieve logistieke dienstverleners geeft ons het vertrouwen dat de oplossing nu en in de toekomst in staat is om onze groeidoelstellingen te ondersteunen."

Jacquie Boast, COO EMEA van Kewill, zegt: "Wij zijn specialist in de complexe vraagstukken van wereldwijde supply chains. Onze software met verregaande functionaliteit op het gebied van forwarding en douane biedt Toll Global Forwarding het vermogen om snel en efficiënt te opereren. De Kewill oplossing komt tegemoet aan de vraag om alle communicatie rechtstreeks met douaneautoriteiten in verschillende landen af te wikkelen. Ook biedt het voordelen op het gebied van versnelde leveringen, kostenminimalisatie en controle op de goederenstromen binnen deze markten. Hiermee kan Toll Global Forwarding betrouwbare prestaties van het hoogste niveau aan haar klanten bieden. De kennis en kunde van logistieke en douaneprocessen bij ons ervaren team van consultants ondersteunt Toll Global Forwarding gedurende het gehele implementatieproces. En wij bieden hiermee Toll de mogelijkheid om haar groeistrategie in deze regio te kunnen realiseren door het aangrijpen van nieuwe marktkansen. Wij zijn daarom blij Toll te mogen verwelkomen als nieuwe klant van Kewill."

(504 woorden)