Ingezonden persbericht



---


Persbericht d.d. 31-03-2011

Landgoed de Biestheuvel zet in op kwaliteit voor ouderen en mensen met beperkingen

Landgoed de Biestheuvel is door de professionals van "Toerisme Voor Iedereen" bezocht en gescand op internationaal geldende normen voor de toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouw en omgeving, dienstverlening, faciliteiten en informatievoorziening. Aan de hand van de resultaten van de scans worden labels uitgereikt aan de ondernemers. Deze labels geven informatie over het kwaliteitsniveau van de faciliteiten die de ondernemer voor ouderen en mensen met beperkingen te bieden heeft.

"Toerisme Voor Iedereen" is een platform dat ondernemers helpt om succesvol in te spelen op de behoeften van ouderen en mensen met beperkingen. De labels van "Toerisme Voor Iedereen" kennen drie kwaliteitsniveaus. Op dinsdag 15 maart 2011 werden tijdens een ledenbijeenkomst van SterGroep de rapportages met verbeterplannen en de "Toerisme Voor Iedereen" labels uitgereikt.

Landgoed de Biestheuvel werd niet alleen beoordeeld met het "4all"-label, hetgeen betekent dat niet alleen iedereen bijzonder welkom is, maar dat ook de toegankelijkheid en bruikbaarheid voldoen aan de principes van 'Design for all'. Hierdoor kunnen ouderen en mensen met een beperking gastvrij, veilig en comfortabel worden ontvangen.

Landgoed de Biestheuvel kreeg bovendien het "Special"-label. De eisen voor dit label zijn afgestemd op deze specifieke doelgroepen. Naast het "4all"label biedt Landgoed de Biestheuvel doelgroepen extra dienstverlening en faciliteiten voor de zorgsector.

http://www.biestheuvel.nl of bellen met 0497-591257

Noten voor de redactie/media (