Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
5 april 2011

30 april en 1 mei gesloten i.v.m. verbouwing

Informatiecentrum Delflandse Kust heringericht voor Zandmotor

Het informatiecentrum Delflandse Kust in Kijkduin wordt begin mei heringericht met een nieuwe expositie over de Zandmotor. Het werk aan de versterking van de Delflandse kust is inmiddels bijna afgerond. De aanleg van de Zandmotor, een schiereiland voor de kust van Ter Heijde, is volgens planning eind oktober 2011 gereed.

Gesloten i.v.m. verbouwing
Op zaterdag 30 april (Koninginnedag) en zondag 1 mei is het informatiecentrum gesloten i.v.m. de verbouwing. Naar verwachting gaat de nieuwe expositie van Zandmotor open op vrijdag 6 mei. Meer informatie over de Zandmotor en de nieuwe openingstijden van het informatiecentrum vindt u op: www.dezandmotor.nl.

Laatste weekend expositie kustversterking
De expositie over Delflandse Kust is voor het laatst te zien tijdens het Paasweekend. Het informatiecentrum is dan geopend op zaterdag 23 april, zondag 24 april (eerste Paasdag) en maandag 25 april (tweede Paasdag), van 12.00 tot 17.00 uur. Dat weekend kunnen bezoekers ook alvast een 'sneak preview' bekijken van de nieuwe Zandmotor-expositie.

De huidige expositie over de kustversterking is ingericht door het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat. Vanaf het dak van het centrum hebben bezoekers uitzicht op de kust en inmiddels ook op de werkzaamheden van de Zandmotor. Het informatiecentrum is bereikbaar via het tijdelijke pad vanaf strandopgang 3, aan het einde van de boulevard in Kijkduin.