Persbericht

NetApp ondersteunt Cisco director-class multihop FcoE-oplossingen

NetApp lanceert nieuw Ethernet Advantage Programma voor ondersteuning FcoE-configuraties

Schiphol-Rijk, 5 april 2011 - NetApp (NASDAQ: NTAP) ondersteunt als één van de eerste storageleveranciers director-class multihop Fiber Channel over Ethernet (FCoE) met Cisco-datacenterswitches. Dit stelt klanten in staat om snel en efficiënt grote datacenternetwerken op te zetten middels verbinding van meerdere kosteneffectieve FcoE-switches. Met director-class multihop beschikken klanten over de IT-flexibiliteit om FcoE in de kern van grote datacenters in te zetten. Hiermee kunnen zij op nog grotere schaal kosten verlagen en de efficiency verhogen.

Cisco-oplossingen maken ook onderdeel uit van het nieuwe NetApp® Ethernet Advantage Programma. Dit programma breidt het NetApp-ecosysteem van technologiepartners en de NetApp-portefeuille van geteste, gevalideerde en ondersteunde oplossingen voor FCoE-configuraties verder uit. NetApp Ethernet Advantage bevat oplossingen van belangrijke NetApp-partners zoals Broadcom, Cisco, Chelsio en Intel. Het biedt klanten meer flexibiliteit in de migratie van hun datacenters om zich voor te bereiden op de toekomst. Het programma, met meer dan 200 configuraties, voorziet technologiepartners van standaarden aan de hand waarvan zij nieuwe en geüpdate oplossingen kunnen kwalificeren.

Met NetApp Ethernet Advantage kunnen klanten snel de juiste oplossingen voor hun specifieke datacenter- en zakelijke behoeften vinden en inzetten, wetend dat deze volledig worden ondersteund en geleverd door het uitgebreide NetApp-netwerk van innovatieve technologiepartners. De ondersteuning voor FCoE multihop en het NetApp Ethernet Advantage Programma biedt NetApp-klanten nog meer keuze en flexibiliteit bij de migratie naar FCoE-infrastructuren.

De nieuwe ondersteuning voor director-class FCoE stelt klanten in staat om hoog beschikbare, sterk schaalbare multiprotocol storagenetwerken op te zetten. Multihop FCoE-ondersteuning biedt klanten tevens de mogelijkheid om hun netwerken rendabeler uit te breiden in het hart van het datacenter dan met traditionele methoden.

NetApp zal de Cisco Nexus 5548 PU Switch resellen en ondersteunt multihop met de Cisco Nexus 5000 Serie, de Nexus 7000 Serie en MDS 9500 Serie Multilayer Directors, met toevoeging van een FCoE-module. De Cisco Nexus 5548P is vanaf nu wereldwijd beschikbaar en de Nexus 7000 Serie Switch en MDS 9500 Serie Multilayer Directors met een FCoE-module zijn naar verwachting in mei 2011 wereldwijd beschikbaar.

NetApp ondersteunt end-to-end FCoE-oplossingen met WHQL-gecertificeerde (Windows® Hardware Quality Labs) geconvergeerde netwerkadapters.

"Een belangrijke component in onze strategie om klanten te helpen gedeelde IT-infrastructuren te bouwen en complete oplossingen in te zetten, is de nauwe samenwerking met onze technologiepartners. Gezamenlijk bieden we onze klanten de benodigde flexibiliteit om over te stappen naar geconvergeerde FCoE-infrastructuren op de door de business gevraagde snelheid. Met FCoE multihop-ondersteuning en het NetApp Ethernet Advantage Programma kunnen klanten deze transitie nog sneller en effectiever maken", zegt Chris Cummings, vice president Product and Solutions Marketing bij NetApp.

Meer informatie

* Meer informatie over NetApp Ethernet storage-oplossingen vindt u op: www.netapp.com/us/company/leadership/ethernet-storage/
* Lees meer over NetApp SANbytes op: http://blogs.netapp.com/sanbytes
* Volg NetApp op Twitter: www.twitter.com/NetApp_NL
* Sluit u aan bij NetApp op Facebook: www.facebook.com/NetApp

(492 woorden)