Persbericht

5 april, 2011

Gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen (BOCE) investeren in geïntegreerd telefonieplatform NextiraOne

~ NextiraOne wint aanbesteding en levert telefonievoorzieningen Alcatel-Lucent Enterprise aan drie samenwerkende gemeentes ~

NextiraOne is middels een Europees aanbestedingstraject geselecteerd om de levering, implementatie en integratie te verzorgen van een telefonieoplossing voor de drie samenwerkende gemeentes, Boger-Odoorn, Coevorden en Emmen. Efficiency, verbeterde dienstverlening en schaalvoordeel zijn de gestelde uitgangspunten die bij de gemeenschappelijke aankoopprocedure centraal staan.

Het project omvat een uitbreiding op het huidige Alcatel-Lucent Enterprise IP- telefonieplatform van gemeente Emmen. In totaal gaan 1600 medewerkers in een flexwerkconcept gebruikmaken van deze nieuwe oplossing. De levering omvat circa 400 VoIP-telefoons, 40 bemiddelingstoestellen, zes media gateways en trainingen.

De gemeenten werken al geruime tijd op een aantal terreinen succesvol samen. Zo implementeerden zij in 2009, als één van de eerste gemeentes in Nederland, de zogeheten 14+ netnummers. Hiermee werden de traditionele centrale telefoonnummers van de gemeenten vervangen door simpel het nummer 14 voor het betreffende netnummer te plaatsen. Via een spraakgestuurd menu worden bellers met de gewenste gemeente doorverbonden.

"De gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen werken op een aantal terreinen nauw samen, deze samenwerking wordt het BOCE-samenwerkingsverband genoemd", aldus Marc Hindriks, projectleider bij de gemeente Emmen. "De gehele ICT-omgeving van de gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn wordt op termijn ondergebracht bij de gemeente Emmen. De locaties van deze drie gemeenten zijn middels glasvezel met elkaar verbonden. Een nieuwe samenwerkingsvorm betreft het onderdeel telefonie. De wens was om te komen tot één geïntegreerd telefonieplatform, waarbij het platform van de gemeente Emmen als uitgangspunt wordt gehanteerd. Het project is opgedeeld in een aantal fasen. De eerste oplevering vindt plaats in april 2011. De afronding van de laatste fase zal begin 2012 plaatsvinden.

"Onze relatie met gemeente Emmen gaat terug tot 1998", zegt Arjan Heetla, accountmanager bij NextiraOne. "Wij zijn zeer verheugd dat ook de samenwerkende BOCE-gemeentes ons het vertrouwen schenken om dit project voor hen uit te voeren."

(316 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Alcatel-Lucent: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=43

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) biedt oplossingen waarmee service providers, ondernemingen en overheden diensten op het vlak van spraak, data- en videocommunicatie kunnen verlenen aan eindgebruikers. Als marktleider in vaste, mobiele en geconvergeerde breedband networking, en in IP-technologie, -toepassingen en-diensten, biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die communicatiediensten mogelijk maken voor mensen thuis, op het werk en onderweg. Met vestigingen in meer dan 130 landen, is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. De onderneming beschikt over de meest ervaren mondiale serviceteams op de markt en over één van de grootste organisaties voor onderzoek, technologie en vernieuwing binnen de telecommunicatiemarkt. Alcatel-Lucent behaalde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Meer informatie over Alcatel-Lucent is te vinden op www.alcatel-lucent.com

Over NextiraOne
NextiraOne is de Europese leider voor al uw communicatieoplossingen. Wij plannen, installeren, onderhouden en beheren uw communicatienoden van spraak, data en video tot mobiliteit, ICT en fysische beveiliging en contact centers. Met een uitgebreid gamma aan certificaties en productexpertise levert NextiraOne de beste technologieën van gereputeerde partners. Ontdek meer op: http://www.nextiraone.eu/nl