Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht, 05-04-2011

Brand in hennepkwekerij

KAMERIK Op maandagochtend 4 april woedde brand in een pand. Vervolgens bleek daar een hennepkwekerij te zijn gevestigd.

Rond 07.25 uur kregen de brandweer en politie melding van een brand in een boerderij aan de Teekop. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse. De brandweer zette meerdere voertuigen in en gaf rond 08.45 uur het sein brand meester. In het pand troffen agenten de resten van een hennepkwekerij aan.

Uit onderzoek bleek dat het pand werd verhuurd aan twee mannen van 24 en 25 jaar uit Kamerik. Zij waren niet in het pand aanwezig, maar meldde zich rond het middaguur bij het politiebureau in Woerden. Het tweetal werd aangehouden en is in het politiebureau verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Koplampen

MAARSSEN Een man ging er in de vroege ochtend van dinsdag 5 april met onder andere koplampen van een auto vandoor.

Rond 05.00 uur zag een getuige dat een man op de Vechtensteinlaan bij een auto stond, waarvan de motorkap open stond. Hij was wat bij de auto aan het rommelen. Vervolgens zag de getuige hem op een fiets wegrijden. De getuige belde 1-1-2 en gaf een goed signalement en de fietsrichting van de verdachte door.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen de verdachte op de Oostwaard fietsen. Hij had twee grote tassen bij zich met daarin twee koplampen van een auto. Die bleek hij van de auto aan de Vechtensteinlaan te hebben gedemonteerd. Ook had hij nog enkele spullen bij zich, waaronder een autoradio, die kennelijk uit de auto waren gestolen. De agenten hielden de verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.