Ingezonden persbericht


Nieuw bedrijf International Surgical Products biedt platform voor wereldwijde introductie van Medline's wetenschappelijk onderbouwde oplossingen

Overname distributietak van CareFusion's International Surgical Products voltooid

MUNDELEIN, IL--(Marketwire - 4 april 2011) - Medline Industries Inc., de grootste particuliere fabrikant en distributeur van gezondheidsproducten van het land, kondigde vandaag de voltooiing van de overname van de distributietak van CareFusion Corporation's (NYSE: CFN) International Surgical Products (ISP) aan, waarmee zij een nieuw platform voor de introductie van haar producten en klinische programma's op internationale markten verstevigt. "Wij geloven dat dit een geweldige groeimogelijkheid voor ons bedrijf zal zijn," zei Andy Mills, president van Medline. "Wij zullen ons sterke portfolio van producten en klinische programma's toevoegen aan de producten van ISP met als doel verbeterde klinische resultaten en patiëntenzorg te leveren."

Medline heeft een bewezen staat van dienst voor het zoeken naar en het bevorderen van gebruiksprocedures en wetenschappelijk onderbouwde oplossingen binnen de gezondheidsindustrie van de V.S. en wil dit succes internationaal herhalen. "In het verleden hebben wij met deskundigen van organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en de Gemeenschappelijke Commissie gewerkt aan belangrijke kwesties zoals handhygiëne," zei Mills. "Nu beschikken wij over een kanaal om de resultaten van die samenwerking wereldwijd te leveren."

Het recent overgenomen bedrijf ISP is gevestigd in Rolle, Zwitserland, en heeft vestigingen in 16 Europese en Pacifisch-Aziatische landen. In 2010 genereerde het bedrijf een omzet van ongeveer $440 miljoen, waarmee de jaaromzet van Medline stijgt naar ongeveer $4.5 miljard.

Over Medline Industries Inc.
Medline, dat onlangs benoemd is als één van de "100 beste plaatsen om te werken in de gezondheidszorg," produceert en levert meer dan 125.000 producten aan ziekenhuizen, uitgebreide zorginstellingen, chirurgische centra, artsenpraktijken en de thuiszorg. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mundelein, Illinois, en Medline heeft meer dan 1.100 toegewijde vertegenwoordigers in het hele land om het brede assortiment en de diensten voor kostenmanagement te ondersteunen. De afgelopen vijf jaar was Medline de snelst groeiende distributeur van medische en chirurgische middelen in de V.S.; Medline was de primaire distributeur voor meer dan 450 grote ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen. Als een distributieleider levert Medline een uitgebreide reeks aan advies- en managementdiensten op het gebied van de toeleveringsketen en logistiek, gebruik en standaardisatie, bedrijfsmiddelen en verbeterde rapportagemogelijkheden en vaste clinici.

Medline beschikt over een groeiend wereldwijd netwerk van 50 productie- en distributiecentra, evenals over een groeiende, toegewijde transportvloot met meer dan 200 voertuigen van verschillende groottes om te voldoen aan de specifieke leveringsbehoeften van de klant. De vloot is uitgerust met de nieuwste navigatieapparatuur om de bestelling beter te kunnen volgen en om beter te communiceren