Neways Electronics International N.V.

5 april 2011

Voorgenomen acquisitie DHV-onderdeel door Neways

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Voorgenomen acquisitie DHV-onderdeel door Neways

Amersfoort, Son, 5 april 2011 â NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) en advies- en ingenieursbureau DHV hebben vandaag een intentieverklaring getekend inzake de voorgenomen overname van 54 medewerkers van DHVâs vestiging in Eindhoven door Neways.

Met de voorgenomen overname versterkt Neways zich met specialistische kennis op het gebied van ontwikkeling en engineering van elektronische systemen voor de hightech industrie. De overname sluit uitstekend aan bij het one-stop-providership concept van Neways en is onderdeel van de strategie om de ontwikkelactiviteiten binnen Neways verder te versterken. De overname zal direct bijdragen aan de resultaten van Neways. De jaarlijkse omzet van deze activiteiten bedraagt circa 4 miljoen euro.

DHVâs besluit de in Eindhoven gevestigde afdeling te verkopen ligt in lijn met de verscherpte bedrijfsfocus op de markten voor infrastructuur, water & milieu en gebouwen & vastgoed. âVoor deze medewerkers zal er binnen Neways veel meer synergie mogelijk zijn dan nu het geval is bij DHV. Deze oplossing is dan de besteâ, aldus Vic Prins, Corporate Directeur Business Development bij DHV.

De activiteiten voor een twintigtal klanten waaronder ASML en FEI worden straks zowel op de Neways-locatie in Eindhoven als bij de klant uitgevoerd. Na de verkoop opereert DHV in Eindhoven met 277 medewerkers.

Tot begin mei vindt het due diligence-onderzoek plaats. Beide bedrijven maken geen verdere financiële details bekend.

Â

Voor meer informatie:

Drs. V.B.M. de Bok
(CEO/CFO) Â
Â
Tel. 040 267 9247
Mob: 06 51 13 79 64 Â
Â
Ing. H.W.T. van der Vrande (CEO/COO) Tel. 040 2679201
Mob: 06 53 87 85 10

Neways Electronics International N.V.
Adres hoofdkantoor:
Postbus 69, 5690 AB SON
website: www.neways.nl

Neways Electronics International N.V. (Neways) is een internationale onderneming actief op de EMS (Electronic Manufacturing Services)-markt. Neways biedt haar klanten maatwerkoplossingen voor de complete productlevenscyclus (van productontwikkeling tot after-sales service) van zowel elektronische componenten als complete (box-build) elektronische besturingssystemen. Neways opereert in een niche van de EMS-markt en richt zich daarbij met name op kleine tot middelgrote specialistische series waarbij kwaliteit, flexibiliteit en time-to-market een cruciale rol spelen. Producten van Neways worden onder meer toegepast in de halfgeleider-, medische, automotive, telecom en defensie-industrie. De onderneming heeft werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China met in 2010 in totaal ongeveer 2.200 medewerkers. In 2010 werd een netto-omzet gerealiseerd van EUR 254,5 miljoen. Neways heeft een notering aan Euronext Amsterdam (symbool: NEWAY).