Ingezonden persbericht




Sandvik Mining and Construction kiest voor Export On-Demand-oplossing van Management Dynamics

Multinational verkleint risico's, dringt douanevertraging terug en zorgt voor snellere cash conversion cycle met Management Dynamics

Amsterdam, 5 april 2011 - Het Zweedse Sandvik Mining and Construction kiest voor de Export On-Demand-oplossing van Management Dynamics om de trade compliance van zijn wereldwijde exportprocessen te automatiseren. Het bedrijf is wereldwijd actief in de productie en levering van hoogwaardige gereedschappen, materieel en bijbehorende diensten voor de mijnbouw en de bouwsector.

Als wereldwijd opererend bedrijf met honderdduizenden internationale bestellingen moet Sandvik Mining and Construction voldoen aan een groot aantal steeds veranderende regels. Om dit proces te ondersteunen, was veel handmatig werk nodig. Daarnaast gebruikte het bedrijf een restricted party screening tool met beperkte functionaliteit. Deze aanpak kostte veel tijd en was bovendien onbetrouwbaar. Zo moest Sandvik bijvoorbeeld bij nieuwe sancties van de Europese Unie tegen een land al zijn handelsrelaties met dat land handmatig controleren en de nieuwe procedures vervolgens in de verschillende exportcentra van het bedrijf implementeren.

Sandvik Mining and Construction zag in dat een nieuwe, gecentraliseerde database nodig was, die alle relevante compliance-informatie biedt. Ook was een systeem nodig om het compliance-proces te automatiseren. Het bedrijf koos voor de Export On-Demand-oplossing van Management Dynamics. Deze modulaire en schaalbare oplossing bevat compliance-informatie over 122 landen. Het on-demand-systeem helpt bedrijven bij het creëren van een krachtig compliance-programma en bij het verhogen van de teamproductiviteit. Zo ondersteunt de oplossing een groei in exportvolumes zonder dat de inzet van meer medewerkers nodig is.

"De oplossing van Management Dynamics kwam als beste uit de bus door haar wereldwijde dekking, de hostingbenadering en de compleetheid van de handelsinformatie", zegt Mattias Lovensjo, Manager Trade Compliance bij Sandvik Mining and Construction. "De implementatie van deze oplossing vereenvoudigt de compliance met verschillende regelgevende instanties wereldwijd en minimaliseert risico's. Het systeem elimineert tevens bottlenecks op het gebied van douaneactiviteiten en biedt een gedetailleerd controlemiddel voor douanediensten. Wij verwachten hierdoor een snellere cash conversion cycle te genereren."

Met de Global Product Master-module is Sandvik Mining and Construction in staat om de HS- en ECCN-codes van elk exportproduct vast te stellen. Daarnaast is alle relevante wereldwijde compliance-informatie op te slaan en te beheren. De Restricted Party Screening-module voorziet in het automatisch screenen van de verkoop- en preverzendingsfasen op embargo's, sancties en zwarte lijsten. Management Dynamics beheert meer dan 175 wereldwijde sanctielijsten. De Licence Determination and Management-module stelt het bedrijf in staat om de exporteisen voor elke verkooporder vast te stellen.

Sandvik Mining and Construction start direct met de implementatie in de vier grote exportcentra in Zweden, Nederland, de Verenigde Staten en Singapore. Daarna vindt de bedrijfsbrede implementatie plaats.

James Preuninger, CEO van Management Dynamics: "Sandvik Mining and Construction laat zijn leiderschap zien door te kiezen voor een geavanceerde handel-compliance-oplossing. Daarmee kan het bedrijf voldoen aan nationale en internationale veiligheidsregels, de bedrijfs- en operationele risico's minimaliseren en de wereldwijde supply chain stroomlijnen."

Over Sandvik

Sandvik opereert wereldwijd als leverancier van machines en gereedschappen voor de mijnbouw, geavanceerde producten voor het snijden van metaal, roestvrijstalen gereedschappen, speciale legeringen, keramische materialen en processystemen. Het bedrijf telde eind 2010 47.000 medewerkers. Sandvik Mining and Construction richt zich specifiek op mijnbouw en bouw met gereedschappen, materieel, service en technische oplossingen. Bij dit bedrijfsonderdeel werken circa 16.800 mensen.

Over Management Dynamics

Management Dynamics is al twintig jaar actief in het leveren van technologie en expertise op het gebied van internationale handel. Het bedrijf helpt klanten bij het reduceren van kosten, het optimaliseren van ketens en het efficiënt handelen op de wereldmarkt. Management Dynamics biedt klanten toegang tot Global Trade Content, de meest complete database ter wereld met internationale regelgeving op het gebied van handel. Meer dan 14.000 gebruikers in zeventig landen maken gebruik van de oplossingen van Management Dynamics.