Gemeente Bronckhorst
Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 5 april 2011 Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 29 maart 2011 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld

O-02 A

ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a.

O-03 A

uitnodigingen Techniekdag VNO/NCW d.d. 16 april 2011 besluit: Wethouder Steffens zal de opening verrichten en wethouder Mulderije zal de techniekdag tevens bezoeken.

B

Opening 36 zwemvierdaagse d.d. 20 juni 2011 besluit: Wethouder Seesing zal de opening verrichten.

e

C

Voorjaarsconcert Chr. Mannenkoor Zelhem d.d. 16 april 2011 Besluit: College is verhinderd.

D

Uitnodiging Voorjaarsconcert Muziekvereniging Union Zelhem d.d. 9 april 2011 Besluit: Wethouder Baars zal het college vertegenwoordigen.

E

Uitnodiging Concert zangvereniging Hosanna d.d. 16 april 2011 Besluit: College is verhinderd.

O-04 A O-05

intergemeentelijke aangelegenheden Wethouder Steffens meldt DB bijeenkomst terug. Raads- en cie-vergaderingen d.d.: april 2011


1



O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling - wethouder Steffens vraagt naar ontwikkelingen Brewinck. Hierover zijn geen ontwikkelingen bekend. - Burgemeester verzoekt ­ gezien overige afspraken ­ de verzette B&W vergadering op 6 juni a.s. van 08.00 tot 10.00 uur te houden i.p.v. 09.00 tot 12.00 uur. Secretariaat wordt verzocht de agenda aan te passen. - Burgemeester meldt ontwikkelingen m.b.t. alternatief voor de APD. - Wethouder Steffens meldt bijeenkomst TBB zorg terug. - Wethouder Steffens meldt bijeekomst portefeuillehouders sociale zaken terug. - Wethouder Steffens meldt de ontwikkelingen RMC terug. Ze heeft verzocht de financiëring in beeld te brengen door beleidsambtenaren. - Wethouder Baars is deels verhinderd bij het DBO bezoek in Halle. Hij zal de bijeenkomst kort bijwonen, daarna naar een andere afspraak vertrekken. - Wethouder Mulderije meldt bedrijfsbezoek 13/9. Ondernemers zullen daarbij uitgenodigd worden. - Wethouder Mulderije meldt overleg met kamerleden over breedband project.

O-07 Ontwikkeling

Onderwerp: Jaarlijkse rapportage discriminatiecijfers Advies: Kennis te nemen van het `verslag discriminatieklachten 2010' en deze te verzenden aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken, conform artikel 3 van de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen. Beslissing: Conform advies. College verzoekt nader onderzoek naar de kosten/baten verhouding.

O-08

onderwerp: Risicoprofiel Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en Brandweer Achterhoek West advies: Het regionaal risicoprofiel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) en het cluster Brandweer Achterhoek West ter kennisname aan te bieden aan de gemeenteraad.

Brandweer Achterhoek West

besluit: Conform advies, met dien verstande dat zowel op het cluster als bij het VNOG besparingen, die gepland zijn, gerealiseerd worden. Daarbij past niet de kanttekening m.b.t. mogelijke toekomstige financiële consequenties.

O-09 Ondersteuning

onderwerp: Actualiseren aanstellings- en aanwijzingsbesluiten gemeentelijke belastingen advies: Het gewijzigde `aanstellingsbesluit onbezoldigd gemeenteambtenaar' en het


2



gewijzigde `aanwijzingsbesluit belastingdeurwaarder/betekenaar' overeenkomstig bijlage 1 en 2 vast te stellen.

besluit: Conform advies

O-10 Dienstverlening

onderwerp: Landgoed De Biezen in Zelhem advies: De termijnen voor realisatie van Landgoed De Biezen aan de Terborgseweg in Zelhem vast te leggen en de initiatiefnemers hierover te berichten.

besluit: Conform advies

O-11

Onderwerp: Vervolg planologische procedure Varsselseweg 49 in Hengelo Advies: 1. De principemedewerking aan verplaatsing van de bedrijfswoning Varsselseweg 49 in Hengelo in te trekken; 2. De planologische procedure voor Varsselseweg 49 in Hengelo met de gewijzigde planopzet te vervolgen door de inspraaknota vast te stellen en het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. Beslissing: Conform advies

Dienstverlening

O-12 Dienstverlening

onderwerp: Milieu-effect beoordeling Covikseweg 7 in Steenderen advies: Geen milieu effect rapportage (MER) te verlangen voor de uitbreiding van de varkenshouderij aan de Covikseweg 7 in Steenderen.

besluit: Conform advies


3



O-13

onderwerp: VNG congres middagexcursies en deelcongressen advies: 1. Verzoek verdeling van gastheer/vrouw voor middagexcursies onder collegeleden te maken; 2. Voorstel in te dienen bij de Regio/VNG congresbureau om de deelcongressen 4, 6, 15 en 21 in de gemeente Bronckhorst te houden.

Ontwikkeling

besluit: 1. wethouder Seesing 2. wethouder Steffens 3. wethouder Baars 4. wethouder Mulderije

O-14

onderwerp: Realisatie woning aan de Dorpsstraat 86 in Halle advies: Medewerking te verlenen aan het omzetten van de bestemming van een deel van het perceel aan de Dorpsstraat 86 in Halle van `Bedrijfsdoeleindenreinigingsbedrijf' naar `wonen' door het bestemmingsplan te herzien.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O-15

onderwerp: Jeugdgezondheidszorg uniform en maatwerk 2011 advies: 1. In te stemmen met de begroting voor het `basistakenpakket jeugdgezondheidszorg 2011' van Yunio JGZ; 2. In te stemmen met de begroting voor het maatwerk jeugdgezondheidszorg van Yunio JGZ; 3. Subsidie beschikbaar te stellen voor het basistakenpakket à 444.779,euro en voor het maatwerkdeel à 42.397,- euro.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies

O-16 Ontwikkeling

onderwerp: Beslissing op bezwaren bouwvergunning recreatieappartementen Mosselseweg in Vorden advies: 1. Overeenkomstig het advies van de Commissie bezwaarschriften, de


4



bezwaarschriften van: a. de heer M. Gorter, mede namens mevrouw M.R.H. Woltering, de heer P. Gorter, de heer G. van den Biggelaar, mevrouw M. Froentjes, de heer A.J.C. Borest, de heer F.M. Zeldert, mevrouw E. Doeve, mevrouw H.F.C. Rombouts, de heer F. Bakx, de heer R. Feith, de heer en mevrouw E.K, van de Plassche-Staring en de heer E.V. Gatacre. b. Mevrouw M.R.H. Woltering. c. De heer G. van den Biggelaar en mevrouw M. Froentjes; niet ontvankelijk te verklaren. 2. de door vergunninghouder ingediende wijziging van het aanvraagformulier onderdeel te laten uitmaken van de beslissing op bezwaar. besluit: Conform advies

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


5






---- --