Ingezonden persbericht



"55+ers ontheffing geven van verplichte inburgeringscursus" PvdA Rotterdam wil senioren wel de mogelijkheid bieden cursus vrijwillig te volgen

Rotterdam, 5 april 2011 - Vorige week sprak PvdA-raadslid Tunahan Kuzu in de gemeenteraad over de bezuinigingen van het nieuwe kabinet op inburgeren. "Wat de PvdA betreft bestaan er drie elementen om te kunnen slagen in Nederland: taal, opleiding en werk," zegt Kuzu. "Zonder taal geen werk. Daarom is bezuinigen op inburgeren hartstikke dom."

Kuzu pleitte daarom voor "inburgeringscursussen op maat". Volgens Kuzu werkt het inburgeren tot op heden niet doeltreffend genoeg: "Wat mij betreft wordt er meer gekeken naar wat mensen kunnen, vooral nu het kabinet een kaalslag pleegt op het budget voor de inburgeringscursussen."

"Elke cent die wij besteden moet maximaal rendement opbrengen. Ik vind dat senioren, 55+ers, ontheffing moeten krijgen van de inburgeringsplicht, maar nog altijd wel de mogelijkheid krijgen om zich vrijwillig aan te melden voor een inburgeringscursus. Tegelijkertijd vind ik dat we moeten focussen op inburgeringsplichtigen die kinderen opvoeden, in de bijstand zitten of werk zoeken," zegt Kuzu. "Het college heeft aangegeven dat zij dat zullen meenemen in de zogenaamde 'evidentregeling'. Ik wil dat het college dit uitvoert, anders zal ik daar een motie voor indienen."

Einde bericht