Ingezonden persbericht



's Werelds grootste chipfabrikant steunt Stichting OndernemersPC in het streven om zakelijke gebruikers meer zekerheid te bieden bij hun pc-aankoopbeslissingen

Intel treedt toe tot Stichting OndernemersPC

Schiphol-Rijk, 5 april 2011 - Intel, 's werelds grootste fabrikant van computerchips, is lid geworden van de Stichting OndernemersPC. Hiermee heeft de stichting opnieuw de steun verworven van een marktleider in de pc-industrie, naast onder andere Acer, Dell, Microsoft en Toshiba. Intel zal, net als de andere leden, een adviserende rol spelen. Doel is om ondernemers optimale zekerheid te bieden bij het kiezen van zakelijke pc's.

Betrouwbare en goed presterende hardware in een pc is een zeer belangrijke voorwaarde om de ondernemer optimale zekerheid en maximale prestaties te bieden. Intel beschikt over rijke expertise op dit gebied en levert een essentiële bijdrage om een OndernemersPC zo in te richten, dat de ondernemer zijn werkzaamheden zo efficiënt en effectief mogelijk kan doen.

"Intel staat vierkant achter de doelstellingen van OndernemersPC", zegt Henk van den Eeckhout, director business-to-business manager bij Intel Benelux. "Als je kijkt naar de doelgroep van de stichting, dan hebben we het over kleinzakelijke gebruikers met hooguit enkele medewerkers. Dat soort bedrijfjes heeft vaak moeite bij het maken van keuzes op IT-gebied. Ze hebben weinig tot geen kennis in huis op dit gebied, maar je hebt het wel over aanzienlijke investeringen. Daarom is het heel goed dat de Stichting OndernemersPC deze bedrijven zekerheid en helderheid biedt wanneer ze een zakelijke pc aanschaffen. Zo weten deze klanten zeker dat ze een pc kopen die voldoet aan hun eisen en wensen."

Intels rol zal vooral adviserend zijn, met als streven structuur en duidelijkheid te creëren in het aanbod aan oplossingen voor het MKB. Ook gezamenlijke marketingacties behoren tot de mogelijkheden. Volgens Van den Eeckhout is een van de belangrijkste kenmerken van de stichting het feit dat het een onafhankelijke organisatie is, die met steun van diverse partijen een goede standaard in de markt zet. "Deze onafhankelijkheid spreekt Intel aan. Samen met de andere leden van de stichting bieden we een gezamenlijke propositie waar ondernemers op kunnen vertrouwen", vervolgt Van den Eeckhout. "

Een OndernemersPC is een veilige pc met soft- en hardware specificaties die voldoet aan de eisen voor de kleinzakelijke markt. De combinatie van de juiste soft- en hardware zorgt ervoor dat voor deze doelgroep het optimale uit de PC kan worden gehaald. Klik hier voor een factsheet over de OndernemersPC.

De Stichting OndernemersPC en het bijbehorende keurmerk 'OndernemersPC' zijn twee jaar geleden officieel geïntroduceerd, met aanbeveling van MKB Nederland. Deze organisatie ondersteunt het keurmerk van harte, omdat het voor kleinere ondernemingen van belang is dat een voor hen grote investering, zoals de aankoop van een pc, zich optimaal terugbetaalt in termen van efficiencyverbetering en verhoging van de productiviteit. De stichting telt inmiddels 15 leden, waaronder hardware- en softwareleveranciers, retailers en systeemintegrators.



Ingezonden persbericht