Ingezonden persbericht

Amsterdam, 5 april 2011

Noah Joore is de beste voorlezer van de provincie Utrecht!

Noah Joore las een fragment voor uit het boek Daantje de wereldkampioen van Roald Dahl.

Noah Joore van de St. Dominicusschool uit Utrecht heeft vandaag op 5 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 25 mei aanstaande zal Noah de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de achttiende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar! Hiervoor heeft Noah het moeten opnemen tegen maar liefst 141 kinderen uit de provincie Utrecht. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door BiSC - Bibliotheek Service Centrum. In heel Nederland hebben 3.130 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Meer informatie over De Nationale Voorleeswedstrijd kunt u vinden op onze website www.denationalevoorleeswedstrijd.nl .

---