TEDxAmsterdam lanceert IWD op creatieve manier


TEDxAmsterdam, Sanoma Uitgevers en Creatieve Koppen werken samen om projecten te activeren

Hoofddorp, 20110405 -- Tijdens de Sanoma Media Parade op dinsdag 5 april 2011 introduceert Ilse Kerling het concept Ideas Worth Doing (IWD). Als start worden vijf voormalig TED sprekers met een goed idee geactiveerd dit idee daadwerkelijk te gaan realiseren. De ruim 100 deelnemers, bestaande uit Sanoma Uitgevers en haar relaties, zullen in een creatieve brainstorm, begeleid door Creatieve Koppen, goede ideeën verzamelen om meer bekendheid te verkrijgen voor ieder IWD idee

Op 5 april vult TEDxAmsterdam 90 minuten van het programma van de Sanoma Media Parade. Jim Stolze zal van start gaan met zijn TED talk, waarna hij het woord geeft aan Steven Kop (Creatieve Koppen). Steven presenteert hoe creativiteit ‘werkt’ en zal vervolgens een brainstorm leiden voor de ruim 100 deelnemers aan de TED sessie. De doelstelling van de brainstorm is om 5 voormalig TED sprekers te activeren hun idee te realiseren middels recources van Sanoma Uitgevers.

TED is de naam van het legendarische congres dat al sinds 1984 in de Verenigde Staten bestaat. Onder het motto “Ideas Worth Spreading” worden de groten der aarde uitgenodigd om aan een exclusief publiek hun idee in minder dan 18 minuten te presenteren. Sinds 2009 kent Nederland ook een lokale TEDx: TEDxAmsterdam.

In de twee jaren dat TEDxAmsterdam is georganiseerd, kreeg TEDxAmsterdam veel reacties van bezoekers dat ze iets ‘terug wilden doen’. Het luisteren naar ideeën is inspirerend, maar echte ideeën zetten aan tot actie. Daarom is besloten om in 2011 de community van TEDxAmsterdam te koppelen aan een aantal ideeën van sprekers.

Creatieve Koppen levert goede ideeën. Door mensen met verschillende expertises op een bijzondere manier bij elkaar te brengen en op een juiste manier te faciliteren ontstaan briljante ideeën. Dit is precies wat er ook op 5 april met de deelnemers van de 100 man grote brainstorm gaat gebeuren. Door patronen te doorbreken leggen mensen nieuwe verbindingen aan en worden ze creatief.

Steven Kop