Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Mooie Champions League-affiches bij NOS

HILVERSUM, 21 maart 2011 - De loting voor de kwartfinales van de Champions League heeft voor 5/6 en 12/13 april mooie affiches opgeleverd. Op alle avonden is een treffen uit het 'kampioenenbal' rechtstreeks te volgen bij de NOS. Op dinsdag 5 april wordt de ontmoeting tussen Real Madrid en Tottenham Hotspur - met Rafael van de Vaart - live uitgezonden. Leo Beenhakker, ex-trainer van de Madrilenen, is op deze avond één van de studiogasten. Woensdag 6 april is de keuze gevallen op de 'all English' confrontatie tussen Chelsea en het Manchester United van Edwin van der Sar. De duels zijn te volgen via Nederland 3, Radio 1, nos.nl en NOS Teletekst. Op Nederland 3 volgt aansluitend een uitgebreide samenvatting van de tweede wedstrijd van die avond. Op 5 april is dat Internazionale-Schalke 04, op woensdag gaat het om het duel FC Barcelona-Shaktar Donetsk.

In de kwartfinale tussen De Koninklijke uit Madrid en Tottenham Hotspur (dinsdag 5 april) draait het, behalve om een plaats in de halve finale, ook om het weerzien van Rafael van der Vaart met zijn oude werkgever. Rafa stond tot afgelopen zomer nog onder contract bij de Spaanse miljoenenploeg.

De wedstrijd Chelsea-Manchester United is een 'replay' van de Champions League-finale van het seizoen 2007/'08. Edwin van der Sar, momenteel bezig aan zijn laatste seizoen, groeide toen uit tot held bij de Mancunians door de beslissende strafschop te keren.

Afhankelijk van de resultaten van de heenwedstrijden (5/6 april) wordt bepaald welke returns op dinsdag 12 en woensdag 13 april live te zien zijn bij de NOS.

DINSDAG 5 APRIL

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (20.15-23.15 uur)

Presentatie: Toine van Peperstraten.
* Live verslag van de wedstrijd Real Madrid-Tottenham Hotspur (commentaar: Frank Snoeks). Presentatie in het stadion: Jack van Gelder. Analyse: Mario Been en Leo Beenhakker. * Samenvatting van de wedstrijd Internazionale-Schalke 04 (commentaar: Jeroen Grueter).

RADIO 1

In de lopende programmering vanaf 20.00 uur

Verslag van de wedstrijden Real Madrid-Tottenham Hotspur (commentaar: Bas Ticheler) en Internazionale-Schalke 04 (commentaar: Andy Houtkamp).

WOENSDAG 6 APRIL

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (20.15-23.15 uur)

Presentatie: Tom Egbers.
* Live verslag van de wedstrijd Chelsea-Manchester United (commentaar: Jan Roelfs). Presentatie in het stadion: Toine van Peperstraten. Analyse: Youri Mulder en Ron Jans. * Samenvatting van de wedstrijd FC Barcelona-Shaktar Donetsk (commentaar: Jeroen Elshoff).

RADIO 1

In de lopende programmering vanaf 20.00 uur

Verslag van de wedstrijden Chelsea-Manchester United (commentaar: Ronald van der Geer) en FC Barcelona-Shaktar Donetsk (commentaar: Ragnar Niemeijer).