http://press.vnuexhibitions.com/VnuPress/Templates/NL/Extranet/Pressrooms/PressroomCollection/DefaultPressroom.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=%2fNL%2fExtranet%2fPerskamers%2fPerskamerCollection%2fParkeerVak%2ehtm%3fpbid%3d{58AA9D3E-3245-4288-B68F-D2758ED1C17F}%26lnkmode%3dtxt&NRNODEGUID={766928D7-E5CC-47F2-85CC-8CBABC9EC53C}&NRCACHEHINT=NoModifyGuest&lnkmode=txt&pbid={58AA9D3E-3245-4288-B68F-D2758ED1C17F}

Persberichten
Duurzaam parkeren op ParkeerVak

Publicatiedatum: 29-03-2011

De vakbeurs ParkeerVak is met circa 100 exposanten het grootste evenement voor de parkeerbranche. De beurs vormt voor bedrijven het toneel om diverse duurzame producten en toepassingen te presenteren. Exposanten Crow, All Jobs Parking Solutions, Boysen KNOxOUT en Lumi Guide leveren een bijdrage aan het 'groener' maken van de Nederlandse parkeergarage. Zij tonen respectievelijk een nieuwe ontwerpwijzer, verkeersborden voor elektrisch aangedreven voertuigen, luchtzuiverende verf en een parkeerverwijssysteem. ParkeerVak wordt van 5 tot en met 7 april 2011 gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Crow- Ontwerpwijzer parkeergarages
Op dinsdag 5 april presenteert CROW de nieuwe publicatie 'Ontwerpwijzer parkeergarages' op ParkeerVak. CROW-publicatie 293 'Ontwerpwijzer parkeergarages' biedt alle betrokken partijen een overzichtelijk richtsnoer om het proces vanaf de initiatieffase tot en met de exploitatie gestructureerd en effectief te laten verlopen. In de ontwerpwijzer wordt bij alle stappen een toelichting gegeven op duurzaamheid. Bij de voorbereidende werkzaamheden gaat het om duurzame mobiliteit en verderop in het proces wordt ingegaan op duurzaam bouwen en duurzaam inkopen.

All Jobs Parking Solutions - 'Groene' parkeerborden
All Jobs Parking Solutions introduceert speciaal ontworpen parkeerborden voor hybride- en volledig electrisch aangedreven voertuigen. Op deze wijze wordt het rijden in energiezuinigere voertuigen beloond en gestimuleerd. Speciale "groene'' parkeerplaatsen zijn snel en eenvoudig om te zetten naar oplaadpunten voor volledig electrisch aangedreven voertuigen. Met een duidelijk herkenbaar, groen bord met logo en tekst, zet All Jobs parking Solutions de standaard voor nieuw soort parkeerborden.

KNOxOUT - Luchtzuiverende Verf voor Parkeergarages en Tunnels.
Uitlaatgassen zijn één van de belangrijkste oorzaken van luchtverontreiniging, met name in (deels) afgesloten ruimtes zoals parkeergarages en tunnels. Nieuwe EU regelgeving met betrekking tot stikstofdioxide (NO2) en fijnstof (PM10) dwingen overheden en bedrijven tot actie. KNOxOUT(TM) verf met Cristal-Activ(TM) biedt een oplossing door giftige gassen zoals NOx, SOx, VOS en PM om te zetten in onschadelijke stoffen. Het bewijs hiervoor is geleverd in meerjarige proefprojecten in Londen en Manila en bevestigd door onafhankelijke luchtkwaliteitsexperts. Voor meer informatie bezoek stand E081.

Lumi Guide - Parkeerverwijssysteem
In een oogopslag zien waar de vrije parkeerplaatsen zijn, óf welke bezet zijn. Een eenvoudige oplossing die snel te realiseren is. Het Lumi Guide® Basis systeem registreert van elk parkeervak de actuele bezetting. Is het parkeervak vrij, dan licht een signaalgever boven het vak groen op. Op deze wijze zien bezoekers snel en eenvoudig waar parkeerplek is. Bovendien verhoogt het de verkeersveiligheid binnen een parkeergarage, omdat bezoekers hun aandacht kunnen richten op het rijden. Het Lumi Guide Netwerk system reduceert daarnaast de uitstoot van CO2 in een parkeergarage doordat er minder zoekverkeer is.

Over ParkeerVak
Beursorganisator VNU Exhibitions en Vexpan, platform voor parkeren in Nederland, organiseren dit jaar de vierde editie van de vakbeurs ParkeerVak, 5 tot en met 7 april in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Deze beurs is bedoeld voor onder meer gemeenten, exploitanten van parkeergarages, projectontwikkelaars, aannemers en architecten die inzicht willen krijgen in parkeeroplossingen. De nieuwste ontwikkelingen op dit vakgebied worden tijdens ParkeerVak getoond om bij te dragen aan een hoogwaardig en professioneel parkeerproduct. Meer informatie: www.parkeervak.nl.

-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,