Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 01-04-2011

CARICE VAN HOUTEN BEKENT: "IK BEN EEN GROUPIE VAN HANS TEEUWEN"

Iedere dinsdagavond bespreekt presentator Cornald Maas in het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium de hoogtepunten uit het culturele aanbod. Drie bijzondere gasten schuiven dinsdag 5 april bij hem aan om met passie én een kritische blik te praten over kunst en cultuur. Cornald Maas deelt zijn tafel met actrice, Gouden Kalveren en Rembrandt Award winnares Carice van Houten, singer-songwriter Tim Knol en presentatrice en journaliste Clairy Polak.

"Als ik tien meter naast hem op straat loop heb ik al bijna in mijn broek geplast van het lachen. Ik ben echt een soort groupie; ik lach om alles wat hij zegt", vertelt actrice Carice van Houten over cabaretier Hans Teeuwen. In 2005 besloot de succesvolle komiek het roer tijdelijk om te gooien: hij begon een zangcarrière en probeerde het als cabaretier in het buitenland. Deze week ging zijn Nederlandse comebackvoorstelling 'Spik Splinter' in première. Carice van Houten bezocht de eerste try-out en concludeert: "Ik denk dat mensen heel blij zijn dat hij terug is".

Tien jaar geleden besloot zanger en vertaler Jan Rot om zich voorlopig te wijden aan het vertalen en hertalen van klassieke meesterwerken. Het resultaat is het boek 'Meesterwerk', waarin hij de liederen van Bach, Mahler, Mozart en vele andere bekende componisten van een Nederlandse tekst heeft voorzien. Clairy Polak, groot liefhebber van klassieke muziek, reageert met gemengde gevoelens: "Ik heb prachtige teksten gezien, en ik heb dingen gezien waarvan ik dacht "daar had je misschien toch beter van af kunnen blijven".

De Opiumkijkers krijgen maar liefst drie muziektips van artiest Tim Knol. Zo classificeert hij het vorige album van de Amsterdamse band Alamo Race Track als een van de beste nederpopplaten ooit gemaakt en noemt hij de nieuwe cd 'Unicorn loves Deer' bijna geniaal. De singer-songwriter deelt openhartig dat hij nu al erg zenuwachtig is over zijn komende optreden op het hoofdpodium van Pinkpop dit jaar. Ook trakteert hij de kijker op een akoestisch optreden, waarmee hij de uitzending bijzonder afsluit.

Voor meer informatie: Opium.avro.nl

AVRO Opium, dinsdag 5 april om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2.



Algemene omroepvereniging AVRO