Productschap Vis



Vis heeft de toekomst, maar beheersen wij de markt?

06 apr 2011, Urk

Op woensdag 6 april organiseert het Productschap Vis een themamiddag voor de groothandel en verwerking met als titel: Vis heeft de toekomst, maar beheersen wij de markt? De locatie is De Koningshof Party & Events, Staartweg 20 in Urk.

Programma

13.30 Ontvangst
14.00 Welkom en opening door Guus Pastoor (voorzitter Visfederatie en bestuurslid Productschap Vis)
14.15 Presentatie LEI rapport "De Nederlandse Visverwerking en Visgroothandel" door Rik Beukers (LEI)
14.40 Vissen voor de markt, ketenmodellen in de vissector door Kees Rippen

15.00 Pauze

15.15 Presentatie "Marktwerking in de Nederlandse vismarkt ?" door Jan Ernst Veenman (CEO Heiploeg Group)
15.35 Debat met sprekers en deskundigenpanel o.l.v. Maarten Mens (Productschap Vis)
16.15 Afsluiting en conclusies
16.20 Borrel

Is de positie van de Nederlandse visindustrie veranderd de afgelopen vijf jaar? Hoe gaat de sector om met zijn grondstofvoorziening? Wie is er ketenregisseur?
Aanleiding om over deze zaken te praten is het vijfjaarlijkse rapport van het LEI dat de stand van zaken in de visindustrie inventariseert. Binnenkort verschijnt de geactualiseerde versie hiervan. De belangrijkste bevindingen worden op 6 april gepresenteerd door de samensteller van het rapport, Rik Beukers.
Met het rapport als uitgangspunt zullen Kees Rippen (voormalig adviseur bij Berenschot) en Jan Ernst Veenman (CEO Heiploeg Group) hun visie met u delen over bewegingen in de markt en de toekomst van de handelssector.
Tot slot zal een deskundigen panel reageren op de verschillende presentaties, waarbij uiteraard ook de zaal de kans krijgt mee te discussiëren. In het panel zullen o.a. plaatsnemen Constant Mulder (Anova Seafood), Ron Koks (Sligro) en Jelle van Veen (Dayseaday).

Meer informatie:


* U kunt zich aanmelden bij Krista van der Hoeven, tel. 070 336 96 03.

* Adres en routebeschrijving de Koningshof