Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.35 uur

Utrecht, 06-04-2011

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdag 5 april drie personen op heterdaad aangehouden, omdat zij hadden ingebroken in een auto.

Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie een melding van getuigen, dat er ingebroken werd in een auto aan de Pahud de Mortangesdreef. De verdachten gingen, volgens de getuigen, er rennend vandoor in de richting van de Cleopatradreef. De politie ging ter plaatse en vernam van getuigen dat drie verdachten een portiek aan de Cleopatradreef waren binnengegaan.

Agenten gingen de flat binnen en troffen op de 7de etage de drie verdachten, 16, 18 en 19 jaar allen uit Utrecht, aan. De verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau. In de omgeving werd de auto, waarin was ingebroken, aangetroffen.

Man aangehouden

UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van poging doodslag/zware mishandeling.

De man kreeg dinsdag 5 april om 22.05 uur op de St-Jacobsstraat een woordenwisseling met een 29-jarige man uit Utrecht. Vervolgens zou de 21-jarige man met een mes richting de borst van zijn plaatsgenoot hebben gestoken. Die wist echter het mes af te weren, waardoor hij alleen aan zijn hand gewond geraakte. Bij toeval was een dokter ter plaatse, die het slachtoffer behandelde in de nabijgelegen kerk.

Een getuige meldde het incident aan de politie en gaf het signalement door. Politiemensen zagen op de Willemstraat een man lopen, die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden en bleek een mes op zak te hebben. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Man rijdt zonder geldig rijbewijs

De MEERN Een 44-jarige automobilist uit Utrecht is betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs.

Politiemensen controleerden dinsdag 5 april omstreeks 21.55 uur het kenteken van de auto, die voor hen reed over de Burgemeester Middelweerdbaan. Daaruit bleek dat het rijbewijs van de persoon op wiens naam het kenteken stond, ongeldig was verklaard. Na staandehouding bleek dat de bestuurder inderdaad de eigenaar was van de auto. Bovendien bleek dat de Utrechter geen identiteitsbewijs bij zich had.

De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.