Politie Gelderland-Midden

Achtste verdachte aangehouden overval Nijkerk

Publicatiedatum: 6-4-2011 12:27:58

NIJKERK - Het onderzoek naar de gewelddadige overval op een woning in Nijkerk in februari van dit jaar heeft dinsdagochtend 5 april geleid tot de aanhouding van een 21-jarige man uit Amersfoort. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval. Het is de achtste verdachte die in het kader van dit onderzoek door de politie is aangehouden.

Het regionale overvallenteam van de politie Gelderland-Midden wist tijdens het onderzoek tot nu toe al acht verdachten te achterhalen. De verdachten zijn allen tussen de 18 en 29 jaar oud en afkomstig uit Groningen, Amsterdam en Nijkerk. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Binnengedrongen
De overval werd op 10 februari rond half één 's middags gepleegd. Tenminste drie mannen, allen in het donker gekleed en met mutsen op, drongen de woning van een 60-jarige Nijkerkse binnen. De vrouw raakte daarbij gewond en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. De daders waren er vandoor gegaan in een grijze auto. Dezelfde avond nog wist de politie twee Amsterdammers van 18 en 19 jaar aan te houden als verdachten. Het onderzoek naar de overval wordt nog steeds voortgezet.

Offensief tegen overvallen
Inwoners en ondernemers worden opgeroepen verdachte situaties meteen te melden bij en informatie te geven aan de politie op 0900-8844. Wilt u daarbij anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook rechtsreeks mailen met het overvallenteam: overvallenteam@gelderland-midden.politie.nl. Verder wijst de politie op informatie over hoe u Verder wijst de politie op informatie over hoe u overvallen kunt voorkomen.
(2011016482-wm)