Deelgemeente Charlois Rotterdam

HIER-DAAR verenigt Maasoevers

Donderdag 31 maart onthulde Theo Coskun, dagelijks bestuurder in Rotterdam-Charlois, samen met wethouder Dominic Schrijer het kunstwerk HIER-DAAR.

Samen met Jannie Hommes telt Theo Co?kun af om gelijktijdig met de overkant de neonlichten te ontsteken. Foto: Leo van Die/Laura Lappi Dit neonkunstwerk van architecte Vesta Kroese overbrugt symbolisch de kloof tussen de linker Maasoever (Zuid) en de rechter Maasoever (Noord).

De neonletters zijn bevestigd aan de ventilatiegebouwen van het Maastunnelcomplex. Deze karakteristieke, monumentale gebouwtjes zijn een prachtige achtergrond voor het kunstwerk. Afwisselend lichten de woorden HIER en DAAR op. Op deze manier lijkt er zich een stille dialoog af te spelen tussen Rotterdam-Noord en Rotterdam-Zuid.

HIER-DAAR is een initiatief van projectgroep Noord/Zuid, St. Downtownberaad, St. Kick, CBK en Pact op Zuid. Het werd mogelijk gemaakt door Deltafonds, St. Volkskracht, St. Kick, Deelgemeente Charlois, Dienst Kunst en Cultuur, Centrum Beeldende Kunst en Pact op Zuid.