Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 06-04-2011

Politie arresteert Willem II-aanhangers vanwege openlijke geweldpleging

TILBURG: De politie heeft twee Willem II-aanhangers opgepakt. Dat gebeurde naar aanleiding van ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd Willem II - Roda JC van afgelopen zaterdag. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te doen.

De wedstrijd Willem II - Roda JC werd afgelopen zaterdag 2 april gespeeld in het Willem II-stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd arresteerde de politie vier supporters van Roda. Zij veroorzaakten wanordelijkheden en hadden vuurwerk in hun bezit. Op basis van de plaatselijke strafverordening van Tilburg kregen zij proces-verbaal. Na afloop van de wedstrijd ging het mis met aanhangers van Willem II. Zij wilden de confrontatie aangaan met de tegenpartij. Daarbij werden in het stadion vernielingen gepleegd en werd er met voorwerpen gegooid. Stewards van Willem II probeerden het opstootje te beteugelen. Daarbij werd een steward (28) mishandeld. De man kreeg een klap tegen zijn hoofd. Ook deed een aantal mensen uit Limburg aangifte van het geweld. De politie arresteerde woensdagochtend 6 april twee inwoners van Tilburg van respectievelijk 25 en 22 jaar oud. Ze zijn aangehouden op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging en zijn in het belang van het verdere onderzoek ingesloten. De politie verwacht de komende dagen nog meer arrestaties te verrichten.

Auto gestolen na woninginbraak

HILVARENBEEK: Een zwarte Audi A-8 werd door inbrekers meegenomen na een woning inbraak. In de Kasteelstraat werd woensdagmorgen 6 april rond 04.00 uur een ruit ingegooid. Vervolgens werden de autosleutels gepakt en gingen de daders er vandoor in met de auto. De auto met het kenteken 13-HXP-4 staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen. Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor
niet-spoedeisende situaties.

Gemeente en politie ruimen samen wietplantages

TILBURG: De politie en de toezichthouders van de gemeente Tilburg spoorden twee woningen op waar hennep geteeld werd. Er wordt veel prioriteit gegeven aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

Op dinsdag 5 april ging het om twee huizen in Tilburg West. In een woning in de Schagenstraat was op zolder een hennepkwekerij ingericht met daarin 103 hennepplanten. Deze planten waren in een ver
groeistadium. De benodigde stroom voor de plantage was illegaal zijn afgetapt en was zodanig aangelegd dat er direct brandgevaar was. Er was een 22-jarige vrouw aanwezig in het huis. De bewoonster werd
gearresteerd en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Op de zolderverdieping van huis in de Manderveenstraat werd eveneens een wietplantage aangetroffen. Hier telden de opsporingsambtenaren 106 hennepplanten. Ook hier was met de elektriciteit gefraudeerd te zijn. De 43-jarige bewoner werd aangehouden en in het politiebureau verhoord.

In overleg met het Openbaar Ministerie heeft de politie de plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-04-2011 14:19 | © Regio Midden en West Brabant |