Gemeente Alphen aan den Rijn

ondertekent convenant met FSC Nederland

Gemeente ondertekent convenant met FSC Nederland

Vandaag, woensdag 6 april, ondertekende Gemeente Alphen aan den Rijn een convenant met FSC Nederland. De gemeente kiest ervoor om hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council te gebruiken. Daarmee draagt de gemeente bij aan bosbehoud en bosbescherming wereldwijd. Gebruik van duurzaam hout past binnen de ambities van het klimaatprogramma. Alphen aan den Rijn is de 47e gemeente die een dergelijk convenant met FSC Nederland afsluit.

Alphen aan den Rijn is een van de koplopers op gebied van milieu en duurzaamheid. Het is dan ook logisch dat wij ook hierin onze verantwoordelijkheid nemen, vertelt wethouder Stan Lyczak. Door te kiezen voor FSC-hout en papier, zijn we er zeker van dat hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Ook Mark Kemna, manager FSC Netwerk bij FSC Nederland, is verheugd met de keuze voor FSC. Gemeenten spelen een sleutelrol binnen de groei van het marktaandeel FSC-hout en papier en dus groei van het aantal hectaren bos onder verantwoord beheer. Een product mag pas het FSC-keurmerk dragen als alle schakels in de productieketen gecertificeerd zijn. Zo kan een houten balk tot aan het bos herleid worden, zegt Kemna. Doordat de gemeente zaken doet met verschillende leveranciers, komen er meer bedrijven met een FSC-certificaat. En hoe meer FSC-hout hoe beter voor het leefmilieu van mens en dier.

Milieudienst West-Holland coördineert het duurzaam-houtbeleid van de regio waar ook Alphen aan de Rijn onder valt. De gemeenten uit de regio die eerder al het convenant ondertekenden zijn: Noordwijk, Teylingen, Leiden, Noordwijkerhout, Hillegom, Zoeterwoude, Oegstgeest en Leiderdorp.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn