Bart Duivenvoorden wint goud met maatschoenen Jack Spijkerman

Persbericht van Duivshoes

Haarlem, 6 april 2011 - Schoenontwerper Bart Duivenvoorden uit Haarlem heeft op de Dag van de Schoenmakerij (vakwedstrijd voor de gehele branche) goud gewonnen in de categorie maatschoenen. Hij ontwierp de prijswinnende schoenen voor Jack Spijkerman. Duivenvoorden (1982) werd in 2002 uitgeroepen tot beste leerling schoenmaker van Nederland. In 2010 lanceerde hij het merk Duivshoes voor specifiek maatwerk. Eind 2012 volgt een confectielijn.

De wedstrijd is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging en telt vele categorieën. Bart Duivenvoorden koos voor de categorie maatschoenen: "Ik vind het een uitdaging om voor klanten met uitgesproken wensen op het gebied van kleur, vorm en materiaal iets bijzonders te maken. Voor Jack Spijkerman heb ik dat in het verleden met succes gedaan. De schoenen die nú voor hem zijn gemaakt, vond ik interessant genoeg om voor de wedstrijd aan te melden. Dat de vakjury er op basis van acht kwaliteitscriteria goud voor gaf, is geweldig."

Bart Duivenvoorden kwam na zijn opleiding aan de schoenmakerschool in Nieuwegein in de Haarlemse zaak van zijn vader. In 2009 besloot hij het niet alleen bij de reparatie van schoenen te houden. Hij wilde ook ontwerpen en maatschoenen met de hand maken. De geboorte van een exclusief merk was een feit: Duivshoes. Daarmee levert hij maatwerk in het hoogste marktsegment (vanaf 850 euro). Duivenvoorden produceert circa veertig paar maatschoenen per jaar.

Links:
http://www.duivshoes.nl
Organisatie info:

Duivshoes

Voor aanvullende informatie en fotomateriaal kunt u bellen met Bart Duivenvoorden (06-23454847)

Zie ook www.duivshoes.nl