Ingezonden persbericht


Toshiba brengt mobiele multimediakanonnen in stelling

Topentertainment dankzij topfunctionaliteit

Breda, 6 april 2011 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert een nieuwe laptoplijn, speciaal ontworpen voor de gevorderde entertainmentfanaat. De Satellite P770 en P775 bieden een perfecte mix van eersteklas entertainment- en productiviteitsvoorzieningen en een aantrekkelijk en duurzaam design.

'Met de introductie van deze nieuwe multimediakanonnen voldoet Toshiba aan de behoeften van veeleisende film- en muziekliefhebbers,' zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. 'Door gebruik te maken van krachtige, tweede generatie Intel(TM)-processors en geavanceerde multimediafuncties, waaronder een HD+-beeldscherm met LED-backlight, in combinatie met indrukwekkende NVIDIA(TM)-graphics en een Blu-rayTM ROM- en rewritable Optical Disk Drive voor opnemen, herschrijven en afspelen, kunnen deze krachtpatsers zelfs de zwaarste entertainmenttaken moeiteloos aan.'

Sublieme audio- en videoprestaties

De ingebouwde Harman Kardon(TM)-stereoluidsprekers in de Satellite P770 en P775 produceren, met behulp van de Dolby(TM) Advanced Audio-technologie, een rijk en dynamisch klanktapijt.

Nieuw leven voor oude filmcollecties

Beide laptops bieden bovendien de mogelijkheid om 3D-content1, afkomstig van een 3D-DVD of een Blu-ray(TM) 3D-disk, via dee HDMI(TM)-poort naar een aangesloten 3D-tv te streamen. Dankzij hun enorme rekenvermogen en Toshiba's geraffineerde 2D-naar-3D-conversietechniek zijn ze tevens in staat om 2D-films de illusie van 3D-diepte mee te geven. Zo worden ook oudere films weer het aanzien waard.

Laptops om mee te pronken

De Satellite P770 en P775 mogen trouwens zelf ook gezien worden. De Satellite P770 heeft een fluweelzachte, zwarte afwerking, die ongevoelig is voor vingerafdrukken, met een streepjespatroon en een korrelige structuur op de LED-cover en rond het toetsenbord. Glanzende, rechte randen zorgen voor een mooi contrast. Het ontwerp van de Satellite P775 is nog een slag verfijnder door zijn gelikte, metallic uiterlijk. De optioneel verkrijgbare witte toetsenbordverlichting geeft de laptop een bijzondere, chique uitstraling.

Toshiba Places

Via Toshiba Places, het content- en servicesplatform van Toshiba, kunnen zowel klanten als niet-klanten met een druk op de knop content en services benaderen, kopen en delen met familie en vrienden over de hele wereld. Via de laptop, tablet, tv of anderszins. Meer dan een standaard webbrowser of dedicated gebruikersinterface hebben zij daar niet voor nodig. Het aantal marktplaatsen op Toshiba Places neemt snel toe. Een groot aantal partners van Toshiba biedt inmiddels producten en services op het platform aan. Op dit ogenblik zijn er acht marktplaatsen live: Music Place, Video Place, Social Place, News Place, TV Place, Game Place, App Place en Services Place. En dat is nog maar het begin...

Meer informatie: www.toshibaplaces.com

Beschikbaarheid en prijzen

De Satellite P770 is in mei 2011 leverbaar tegen een adviesprijs van ¤ 1.189 inclusief BTW. De Satellite P775 is in april 2011 leverbaar tegen een adviesprijs van ¤ 1.599 inclusief BTW.


1 Uitgezonderd 3D-games

Satellite P770/775


* Intel(TM) Core(TM) i7


* RAM: maximaal 8 GB DDR3 (1.333 MHz)


* 2,5-inch HDD (5.400 rpm), maximaal 1.5 TB, HDD-bescherming via 3D-sensor, Solid State Hybrid 4G-drive


* 43.9 cm (17,3-inch) TruBrite(TM) HD+-beeldscherm (16:9), LED-backlight, 1.600 x 900 pixels, 220 cd/m2, responstijd: 8 ms


* Graphics: NVIDIA(TM) GeForce(TM) GT 540M met Optimus(TM)-technologie (2 GB)


* 3 x USB 2.0 en 1 x USB 3.0 met USB Sleep-and-Charge, HDMI(TM), Multi-Card Reader


* WLAN (802.11 b/g/n), Bluetooth(TM) 3.0 + HS, Gigabit LAN


* DVD SuperMulti-drive (Double Layer), Blu-ray(TM) ROM-drive, Blu-ray(TM) rewritable drive


* Toshiba Resolution+


* 1,3 megapixel webcamera met Toshiba Face Recognition


* Harman Kardon(TM)-stereoluidsprekers, Dolby(TM) Advanced Audio(TM), Sleep-and-Music>


* Toshiba LifeSpace, Toshiba Media Controller, Toshiba Eco Utility, Toshiba ConfigFree(TM), Toshiba PC Healthh Monitor


* Gewicht: vanaf 3,4 kg


* Afmetingen (B x D x H): 413,6 mm x 274 mm x 28 mm (voorzijde) / 36 mm (achterzijde)


* Microsoft(TM) Windows 7 Home Premium (64-bit)

N.B. Alle in dit persbericht vermelde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 730 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 75 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.



Ingezonden persbericht