KRO

KRO Memories: Liefde op het eerste gezicht

Uitzenddatum: 07/04/2011

Bijzondere verhalen over nooit vergeten liefdes

Tom vraagt zich al jaren af waarom zijn grote liefde het uitmaakte? In de zevende aflevering van KRO Memories gaat hij op zoek naar het antwoord. Bij het nummer `Hello, is it me you're looking for' denkt Jannie altijd terug aan Guernsey, het eiland waar ze ervoer dat `liefde op het eerste gezicht' wel degelijk bestaat. Kan een liefde die slechts twee dagen duurde een leven lang voor knikkende knieën zorgen?

Tom zoekt Anneke
"Het is jammer dat dit zo moet lopen Tom, als ik bij jou blijf wordt onze verhouding veel erger..." Dat zijn de mysterieuze woorden die Tom in een diep dal doen belanden. Ze komen van zijn grote liefde Anneke, met wie hij dacht zijn leven te gaan delen. Wat bezielde haar? Veertig jaar later wil Tom wel eens duidelijkheid over wat Anneke met deze cryptische woorden bedoelde.

Jannie & Khatchiq
Tijdens een korte werkvakantie op Guernsey ontmoet de 30-jarige Jannie de Koeweiti Khatchiq. Zijn blauwe ogen betoveren haar en zij kan alleen maar denken: Dit is de man met wie ik wil trouwen en kinderen krijgen. Twee dagen later moet hij terug. Ze schrijven elkaar maar de vriendschap verwatert. Jaren later als Jannie net samenwoont gaat de telefoon; Khatchiq! Het is alsof de grond onder haar voeten wegzakt.

KRO Memories, maandag 4 april om 21.10 uur op Nederland 1