Gemeente Stede Broec

Netwerkconferentie Eenzaamheidspreventie

23-03-2011 Op donderdag 7 april organiseert de gemeente een Netwerkconferentie Eenzaamheidspreventie.
Deze dag is bedoeld voor vrijwilligers die te maken hebben met dit onderwerp. Wethouder Groot opent de middag. Daarna zijn er presentaties van adviseurs en workshops.

Wethouder Groot: "Eenzaamheid, een onderwerp waarover veel wordt gesproken en waar veel onderzoek naar wordt gedaan. Wat kunnen we er aan doen? Wat wel en wat niet? Is eenzaamheid op te lossen, aan te pakken? Gelukkig gebeurt er al heel veel in Stede Broec, zijn er talloze organisaties en vrijwilligers dagelijks bezig met deze problematiek. Worden er klusjes gedaan, gaan mensen op huisbezoek, haalt de buurman even de boodschappen voor zijn buurvrouw. Veel vaak onzichtbare hulp maar o zo belangrijk. Tijdens de mini-conferentie gaan we met elkaar in gesprek over wat we nog meer kunnen doen en hoe we onze hulp nog verder kunnen verbeteren."

Zou u ook bij deze bijeenkomst willen zijn of lijkt het u leuk om vrijwilliger te worden? Neem dan contact op met Madelon van der Leest van de afdeling Welzijn. Tel: 0228-510244 of via mleest@stedebroec.nl. Zij kan u meer informatie geven.
23-03-2011