Duits-Nederlandse Handelskamer

Seminar over boekhouding en belastingen in Duitsland

Groningen, 24 maart 2011

Een inleiding in het Duitse belastingrecht is een van de onderdelen van het seminar `Boekhouding en belastingen in Duitsland' van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK). Dit seminar vindt plaats op donderdag 7 april 2011 van 10 tot 17 uur bij Deloitte te Groningen en zal onder andere ingaan op de verschillen in belastingtechnische en accountancyregelingen tussen beide landen.

Als direct buurland biedt Duitsland aan Nederlandse ondernemingen talrijke mogelijkheden voor uitbreiding van de handelsbetrekkingen. "Maar om goed voorbereid de Duitse markt te betreden is het wel van belang om kennis van de belangrijkste regels en kenmerken van het andere stelsel te hebben", zegt Bettina Hecht van Deloitte, één van de docenten tijdens de training. Vooral de financiële verslaggeving en het Duitse belastingrecht zijn belanrijke punten. Daarbij kunnen de nieuw verworven inzichten goed met de reeds bestaande kennis op het gebied van ondernemerschap verbonden worden. Het seminar verduidelijkt de kenmerkende verschillen tussen de Duitse en Nederlandse boekhouding en verslaggeving en de fiscale gevolgen van bedrijfsactiviteiten op de Duitse markt.

De dag is in het bijzonder bedoeld voor ondernemers en medewerkers uit de financiële sector en het belastingwezen, die vanuit Nederland direct in Duitsland actief zijn of daar een vestiging opgericht hebben. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 20.

De deelnamekosten bedragen 349,- euro (excl. BTW). Leden van de DNHK krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org. Aanmelding kan ook online via www.dnhk.org/seminars